Atalanta ar putea avea din perioada următoare o nouă conducere. Clubul care l-a transferat în această iarnă pe Valentin Mihăilă este aproape de a fi cumpărat de un grup de investitori din Statele Unite ale Americii.
Potrivit jurnalistului Gianluca Di Marzio, patronul Antonio Percassi ar fi dispus să vândă 85% din acțiuni către Kohlberg Kravis Roberts & Co., contra unei sume uriașe: 350 de milioane de euro.
Percassi, care a cumpărat pachetul de acțiuni în 2010, când clubul evolua în Serie B, pentru doar 14 milioane de euro, ar urma să rămână acționar minoritar la club.
Serie A
Inter rămâne la două puncte de AC Milan înainte de ultima etapă din Serie A! Cagliari, învinsă ușor
15/05/2022 LA 17:55
Conform sursei citate, negocierile sunt foarte avansate, iar tranzacția ar putea fi oficializată în cursul săptămânii următoare, când KKR va deveni noul acționar majoritar al Atalantei.
După vânzare, în Serie A vor evolua 8 echipe patronate de americani, celelalte 7 fiind AC Milan, AS Roma, Fiorentina, Genoa, Spezia, Venezia și Bologna.
Citește și:

Mihăilă a debutat pentru Atalanta în Europa League

Valentin Mihăilă a semnat în ultima zi de mercato din Europa cu Atalanta, una dintre forțele din Serie A. Internaționalul român a ajuns sub formă de împrumut la Bergamo, iar trupa lui Gian Piero Gasperini îl poate transfera definitiv în vară, dacă va convinge, pentru o sumă de aproximativ 9 milioane de euro.
Joi seară, românul a debutat în Europa League în tricoul Atalantei, fiind introdus pe teren de Gasperini în minutul 65, în locul lui Ruslan Malinovsky. Fostul jucător de la Universitatea Craiova nu a impresionat în cele aproape 30 de minute în care a evoluat.
Site-ul CalcioAtalanta i-a oferit nota 5, cea mai mică din tabăra italienilor, pentru jocul prestat, notând: "Are la dispoziție o jumătate de oră pentru a-și pune amprenta, dar intră prea lejer într-un meci în care nu ai voie să faci greșeli."
Nici Eurosport Italia nu a avut cuvinte de laudă pentru prestația fostului jucător de la Parma: "Intră prost în joc, atinge puține mingi și este singura notă discordantă dintre jucătorii bergamasci."
În schimb, cei de la Calciomercato i-au dat nota 6 și i-au făcut o caracterizare pozitivă, precizând că românul "are stofă și talent, aleargă ca un nebun".
Dacă va reuși să se impună la Atalanta, Valentin Mihăilă va fi în centrul atenției în Serie A și în cupele europene, situație în care niciun jucător român nu a mai fost de multă vreme.
Șansele lui Mihăilă de a prinde constant minute la Atalanta sunt cât se poate de reale, întrucât venirea sa la echipă a fost dorința lui Gasperini. În plus, românul va fi folosit pe flancul stâng, lăsat descoperit de plecarea lui Gosens la Inter.
Serie A
Mihăilă, adio Atalanta! Anunțul făcut de italieni
20/04/2022 LA 07:25
Fotbal
Bicfalvi a înscris în campionatul Rusiei, în remiza cu TSKA Moscova! Mihăilă, doar rezervă în Italia
03/04/2022 LA 16:29