Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai bine plătit fotbalist din Serie A câștigă de 4 ori mai puțin decât primea Ronaldo de la Juventus

Bianca Dumitru

Publicat 19/11/2021 la 16:46 GMT+2

Topul celor mai mari salarii din Serie A s-a modificat semnificativ după plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Juventus. Cel mai bine plătit jucător din Italia este în acest moment Matthijs de Ligt, care câștigă anual 8 milioane de euro.

Matthjis de Ligt, Paulo Dybala und Cristiano Ronaldo von Juventus Turin

Credit imagine: Imago

Înainte de a se transfera la Manchester United, Cristiano Ronaldo era cel mai bine plătit fotbalist din Serie A, încasând anual 31 de milioane de euro. Portughezul a plecat în vară înapoi în Premier League, iar topul salariilor din campionatul s-a modificat semnificativ.
Jucătorul de fotbal din Serie A cu cel mai mare salariu este Matthijs de Ligt, însă el încasează anual de aproape 4 ori mai puțin decât primea Ronaldo la Juventus, respectiv 8 milioane de euro.
Olandezul este urmat în top de Christian Eriksen, mijlocașul lui Inter, care primește 7,5 milioane de euro, și de Paulo Dybala, care completează podiumul, cu un salariu anual de 7,3 milioane de euro.
De remarcat că acest top este dominat de jucătorii lui Juventus, 6 fotbaliști ai "Bătrânei Doamne" aflându-se printre cei mai bine plătiți 10 sportivi din Serie A. Cele 4 poziții sunt ocupate de vedete ale celor două echipe din Milan.
Top 10 cele mai mari salarii din Serie A

Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv din lume

Cristiano Ronaldo doboară record după record pe terenul de fotbal, iar popularitatea sa este una uriașă. Acest lucru îi aduce portughezului câștiguri substanțiale din contractele de publicitate, el fiind cel mai bine remunerat fotbalist la nivel mondial din acest punct de vedere.
Celebra publicație Forbes a alcătuit un nou top al celor mai bine plătiți sportivi din lume, iar Ronaldo este pe locul 1. Portughezul l-a întrecut pe Lionel Messi în această ierarhie. Chiar dacă cei doi au salarii asemănătoare la Manchester United și PSG, starul de pe Old Trafford își vinde mai scump imaginea, încasând sume amețitoare din publicitate.
Conform ultimului raport al celor de la Forbes, portughezul va câștiga în acest an 110 de milioane de euro brut, bani proveniți din salariul pe care îl are la United (aproximativ 57,5 de milioane de euro) și din vânzarea brandului CR7. Pe locul doi în topul fotbaliștilor este Messi, cu încasări de aproximativ 97,2 milioane de euro.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Leicester v Chelsea, Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo