Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chiellini, primul nume mare din fotbal care susține Super Liga Europeană! Argumentele italianului

Nicu Savin

Publicat 10/11/2021 la 20:58 GMT+2

Giorgio Chiellini este primul fotbalist de top care declară public faptul că este de acord cu înființarea Super Ligii Europene, proiect care a eșuat la prima sa tentativă, dar care e regândit acum de granzii fotbalului.

Giorgio Chiellini

Credit imagine: Getty Images

Super Liga Europeană este considerată la scară largă drept un proiect care ar dăuna fotbalului. De altfel, oponența vehementă a majorității fanilor, oficialilor și jucătorilor a și făcut cele 12 cluburi inițiatoare să facă un pas înapoi și planul să eșueze din fașă.
Totuși, ideea organizării unei super-competiții europene a rămas în picioare și reprezentanții marilor forțe ale continentului (oficial doar Barcelona, Real Madrid și Juventus mai susțin proeictul) lucrează la un proiect nou, care să nu mai fie contestat atât de aspru și care în final să poată fi implementat.
Atâta timp cât jucătorii, fanii sau oficialii se vor opune cu fermitate, Super Liga va porni cu greu la drum, dar dacă vor apărea voci din aceste categorii care să o susțină, planul devine realizabil. Până acum, majoritatea marilor fotbaliști s-au arătat împotriva ideii sau s-au abținut din a comenta pe subiect, dar a apărut și primul nume cu greutate care le dă dreptate celor care vor o schimbare majoră.
Este vorba despre Giorgio Chiellini, care a vorbit deschis despre acest subiect și a adus argumente favorabile Super Ligii Europene. Marele fundaș italian a dezvăluit că discută de câțiva ani cu președintele lui Juventus despre o asemenea competiție, pe care o vede benefică fotbalului.
"Vorbesc cu președintele de câțiva ani despre asta. Viitorul fotbalului se îndreaptă din ce în ce mai mult către o abordare europeană în contrapondere cu ligile naționale. Un jucător de nivelul lui Juventus vrea să joace acele jocuri, cu tot respectul pentru ceilalți. Sportivii de nivelul nostru, dar poate și fanii, vor să vadă mai multe astfel de meciuri de nivel european.
Am ajuns într-un punct fără cale de întoarcere. Instituțiile, cluburile și jucătorii trebuie să se întâlnească pentru a reforma calendarul și a crea noi competiții pentru relansarea acestui sport, care rămâne cel mai frumos din lume, dar poate fi și îmbunătățit.
În SUA, care sunt stăpâni în acest gen de lucruri, au creat câte o Super Ligă în fiecare sport.", a declarat Chiellini pendtru DAZN Italia, citat de football-italia.net.
Citește și:

Chiellini: "Nu trebuie să fim împotriva schimbării"

Jucătorul lui Juventus a mers și mai departe și a menționat că numărul echipelor din competițiile naționale ar trebui să fie mai mic, pentru a oferi spațiu partidelor din marea întrecere europeană
"Sunt prea multe echipe în Serie A. Poate ar trebui să ne întoarcem la 16 echipe, dar cred că 18 ar permite ligii să fie mai competitivă și să ofere un spațiu suplimentar pentru meciurile la nivel european.
Chiar dacă noi, romanticii, vrem să desființăm VAR-ul, să scoatem offside-ul sau să-i permitem din nou portarului să prindă mingea în mână când un coechipier îi pasează, lumea merge înainte și nu trebuie să fim împotriva schimbării.
Cred că este esențial să reușim să ne așezăm cu toții la masă și să discutăm despre cum să îmbunătățim fotbalul, pentru că situația devine nesustenabilă pentru toată lumea și suporterii își dau seama de asta.", a completat Chiellini.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo