Christian Eriksen are contract cu Inter până în 2024, dar danezul nu va mai putea juca vreodată în Italia, ca urmare a problemelor cardiace pe care le-a avut. Astfel, cei de la Inter au decis să-i rezilieze contractul, deși acest lucru va fi destul de costisitor pentru gruparea de pe Meazza.
Conform football-italia.net, șefii Interului au luat în calcul această posibilitate de mai multă vreme, dar acum s-au hotărât să facă acest pas. Vestea este una bună pentru jucător, care oricum nu mai putea juca la nivel profesionist în Italia.
Cu ceva timp în urmă, presa din Peninsulă a scris că Inter a primit o ofertă de la Ajax, prin care Eriksen să ajungă înapoi la Amsterdam, la schimb cu Andre Onana, portarul suspendat o lungă perioadă pentru dopaj. Olanda este o țară care nu are o legislație atât de strictă în privința fotbaliștilor cu probleme cardiace, astfel că danezul ar putea juca acolo.
Coppa Italia
Cu Ionuț Radu titular după 8 luni de zile, Inter a trecut de Empoli în Cupa Italiei
19/01/2022 LA 22:57
În condițiile în care va rămâne liber din ianuarie, Eriksen ar putea semna oricând cu Ajax, chiar dacă e aproape imposibil de crezut că va juca mai devreme de sezonul viitor.
Citește și:

Eriksen a început să se antreneze individual

Eriksen pare dispus să-și continue cariera, iar o dovadă în acest sens este că mijlocașul a început să se antreneze individual. Conform Reuters, danezul le-a cerut celor de la Odense Boldklub permisiunea de a folosi baza de pregătire a clubului pentru antrenamente.
"Eriksen ne-a contactat și acum se antrenează singur. Este firesc pentru el, deoarece a jucat aici în tinerețe și locuieșteîn apropiere. Suntem foarte fericiți că îi putem oferi facilități de antrenament.", a declarat un purtător de cuvânt al clubului danez.
Eriksen fost crescut la Odense, dar nu a apucat să debuteze pentru echipa mare a danezilor, ajungând la Ajax Amsterdam în 2008, unde a devenit un jucător exponențial. S-a mutat la Tottenham Hotspur în 2013, jucând în tricoul londonezilor în finala Ligii Campionilor din 2019, iar apoi a semnat cu Inter, în ianuarie 2020.
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
17/01/2022 LA 09:36
Italian Super Coppa
Inter-Juventus 2-1 | Alexis Sanchez adus victoria în Supercupa Italiei pentru Inter
12/01/2022 LA 22:46