Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter a confirmat oficial rezilierea contractului cu Eriksen! Mesajul emoționant al clubului italian

Nicu Savin

Actualizat 17/12/2021 la 20:07 GMT+2

Christian Eriksen s-a despărțit în mod oficial de Inter, iar clubul a confirmat acest lucru prin intermediul unui comunicat extrem de emoționant.

Christian Eriksen | Inter

Credit imagine: Eurosport

Așa cum era de așteptat, Christian Eriksen și-a reziliat de comun acord contractul cu Inter. Mijlocașul danez nu mai avea drept de joc în Italia după ce i-a fost instalat un defibrilator în urma operației suferite după drama petrecută la EURO 2020, când a suferit un infarct în timpul partidei Danemarca - Finlanda.
Inter a dat dovadă de înțelegere și a renunțat la orice pretenție privind o eventuală sumă pe care o putea obține în urma unui transfer. Clubul italian a emis un comunicat oficial extrem de emoționant la despărțirea de jucător, menționând că acesta va rămâne mereu în istoria "nerrazzurrilor".
"FC Internazionale Milano anunță că s-a ajuns la un acord pentru rezilierea de comun acord a contractului lui Christian Eriksen.
Clubul și întreaga familie nerazzurră îl îmbrățișează pe jucător și îi urează tot binele pentru viitorul său.
Chiar dacă astăzi drumurile lui Inter și Christian se despart, o legătură puternică și indisolubilă va rămâne pentru totdeauna.
Cele mai bune momente ale sale, golurile și victoriile, sărbătoarea alături de fani adupă cucerirea titlului: totul va rămâne întotdeauna un punct fix în istoria nerazzurrilor.", a transmis clubul italian.
Citește și:

Christian Eriksen e decis să-și continue cariera în alt campionat

Viitorul lui Eriksen este în continuare incert, dar danezul pare decis să nu agatțe ghetele în cui. În urmă cu câteva săptămâni, acesta a început să se antreneze individual la baza celor de la Odense, club a care a crescut.
Medicii i-au instalat un stimulator cardiac lui Eriksen și l-au asigurat că, în condiții normale, nu va avea vreo problemă să își continue cariera. Este un caz similar cu cel al lui Daley Blind, de la Ajax, care evoluează sub semnătură, după ce a avut probleme cardiace.
Eriksen fost crescut la Odense, dar nu a apucat să debuteze pentru echipa mare a danezilor, ajungând la Ajax Amsterdam în 2008, unde a devenit un jucător exponențial. S-a mutat la Tottenham Hotspur în 2013, jucând în tricoul londonezilor în finala Ligii Campionilor din 2019, iar apoi a semnat cu Inter Milano, în 2020. Cu ceva timp în urmă, presa din Italia a scris că Inter a primit o ofertă de la Ajax, prin care Eriksen să ajungă înapoi la Amsterdam, la schimb cu Andre Onana, portarul suspendat o lungă perioadă pentru dopaj.
Cota de piață a lui Eriksen înainte de EURO 2020 era de 18,5 milioane de € și, deși Inter i-a dat drumul gratis, oficialii de pe Meazza se așteaptă să primească despăgubiri financiare din partea UEFA, care este obligată să facă acest lucru pentru cluburi în cazul tuturor fotbaliștilor care lipsesc o perioadă îndelungată din cauza unor accidentări suferite la meciurile dintre echipele naționale.
Acum, Eriksen este cu gândul la revenire, însă nu se știe încă dacă medicii își vor da ok-ul ca mijlocașul de 29 de ani să fie pe teren încă din această iarnă sau îl vor sfătui să aștepte sezonul următor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo