Cristiano Ronaldo a ajuns în 2018 la Juventus, iar principalul său obiectiv a fost câștigarea UEFA Champions League în tricoul torinezilor. Rezultatele au fost sub așteptări, bianconerii fiind eliminați în sferturi în sezonul 2018-2019 și în optimi în sezoanele 2019-2020, respectiv 2020-2021.
Multă lume a pus plecarea lui Ronaldo de la Juventus tocmai pe seama slabelor performanțe ale echipei la nivel european, lusitanul fiind convins că nu poate câștiga un nou trofeu Champions League cu formația torineză.
Clubul din Piemont a fost subiectul unui documentar realizat de Amazon Prime, în care fanii pot vedea în amănunt momente mai puțin știute din viața echipei din sezonul precedent. Documentarul a scos la iveală un episod foarte tensionat, care ar fi putut reprezenta momentul rupturii totale dintre Cristiano Ronaldo și clubul italian.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
ACUM 8 ORE
Citește și:

Cristiano Ronaldo, surprins mai nervos ca niciodată, în vestiarul lui Juventus

Totul s-a petrecut la pauza meciului cu FC Porto din Champions League, în urma căruia torinezii au fost eliminați din competiție. Juve pierduse în Portugalia cu 2-1, iar în partida de la Torino era condusă cu 1-0 la pauză. Când jucătorii s-au dus la vestiar, Ronaldo a fost surprins foarte nervos, aruncându-și tricoul și folosind cuvinte dure despre jocul echipei.
"Nu jucăm nimic. Este un meci de Champions League, trebuie să arătăm personalitate.", a spus Ronaldo.
Singurul jucător care a avut curajul să-l înfrunte pe lusitan a fost Juan Cuadrado, care i-a cerut acestuia să se calmeze și să fie un exemplu. Ronaldo nu a fost impresionat de spusele columbianului și a continuat tirada la adresa evoluției echipei. Pe fundal poate fi auzit și Andrea Pirlo, care i-a îndemant la calm pe elevii săi, fără însă a interveni autoritar în dispută.
Juventus a reușit să întoarcă soarta meciului în repriza secundă și să se impună cu 2-1 la finalul celor 90 de minute, trimițând partida în prelungiri. Porto a marcat însă în minutul 115 golul de 2-2 și chiar dacă Juve a mai înscris o dată nu a reușit să obțină calificarea, rezultatul general fiind 4-4, cu portoghezii avansând în sferturi grație celor două goluri marcate în deplasare, regulă care era încă în vigoare în stagiunea trecută a cupelor europene.
Visul lui Ronaldo de a mai ridica măcar o dată trofeul Champions League deasupra capului este în picioare în acest sezon. Starul portughez și a contribuit astfel decisiv la avansarea echipei în optimile competiției.
Până atunci, United are de recuperat serios în Premier League, unde o așteaptă un nou meci infernal. "Diavolii" vor juca în deplasare cu Chelsea în etapa a 13-a, partidă care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player duminică, de la ora 18:30.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
IERI LA 11:40
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
14/01/2022 LA 17:44