După un start aproape ratat de sezon, Juventus pare că a ajuns pe drumul cel bun. Fără victorie în primele patru etape din Serie A, Juventus și-a revenit și a câștigat următoarele patru partide din campionatul Italiei, dar și două partide de Champions League, ajungând la șase victorii la rând în toate competițiile.
Tot la începutul acestui sezon, Cristiano Ronaldo o părăsea pe "Bătrâna Doamnă", chiar la finalul perioadei de mercato. Portughezul a revenit astfel la Manchester United, echipă la care a evoluat și în perioada 2003-2009.
Giorgio Chiellini, unul dintre stâlpii din apărarea lui Juventus, a ajuns la concluzia că startul slab de sezon a fost cauzat și de plecarea lui Ronaldo la United, exact după ce noul sezon debutase.
Serie A
Se pregătește o nouă trădare istorică în Serie A! Un fost star al Milanului negociază cu Inter
02/12/2022 LA 14:00

Chiellini despre plecarea lui Ronaldo: "Am plătit în puncte"

Juventus a câștigat aseară o nouă partidă în UEFA Champions League, după ce a învins-o cu 1-0 pe Zenit St. Petersburg. După meci, Chiellini a declarat că plecarea lui Ronaldo chiar după ce a început sezonul a afectat echipa:
"Am ajuns într-un punct al relației în care Cristiano avea nevoie de o nouă echipă care să joace pentru el, pentru că atunci când are o asemenea echipă, este decisiv. A dovedit acest lucru în ultimele luni, dar și în cei trei ani petrecuți alături de noi.
Un plan de reconstrucție are loc la Juventus. Dacă Ronaldo ar fi rămas, poate ar fi adus un plus de valoare de care noi am fi profitat, dar el probabil s-a gândit mai mult la prezent decât la viitor.
El a plecat pe 28 august. Ar fi fost mai bine pentru noi dacă acest lucru s-ar fi întâmplat mai devreme. Am plătit pentru asta, a fost un șoc pentru toată lumea și, după părerea mea, am plătit în puncte. Dacă pleca pe 1 august, am fi avut timpul necesar să ne pregătim mai bine", a declarat Giorgio Chiellini pentru DAZN.
Pentru Chiellini și Juventus urmează derby-ul de duminică de pe terenul lui Inter, în timp ce pentru Ronaldo și Manchester United urmează marea confruntare de pe Old Trafford cu Liverpool. Manchester United-Liverpool este duminică de la 18:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Serie A
Juventus, lovită din toate părțile! UEFA, somată de La Liga să-i sancționeze urgent pe torinezi
29/11/2022 LA 19:44
Serie A
Tătărășanu și Ionuț Radu, considerați cei mai slabi portari din Serie A!
26/11/2022 LA 08:31