Articol scris de Viviana Moraru
Juventus trece printr-o criză, atât sportivă, care se reflectă în campionat, cât și economică. Clubul a fost cercetat pentru o presupusă fraudă contabilă în unele operațiuni realizate pentru a salva unele conturi, ce au avut de suferit în urma invesțiilor slabe, care nu au dat randamentul așteptat.
Gazzetta detaliază modul în care clubul torinez a ajuns într-o situație atât de dificilă. "Aici a greșit Juve cheltuind 500 de milioane de euro", titrează ziarul italian. Iar în vârful cheltuielilor inutile se află vârful argentinian, Gonzalo Higuain.
Serie A
Drăgușin a rămas fără antrenor la Sampdoria! Roberto D'Aversa a fost demis
IERI LA 12:35
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
"Gonzalo Higuain este primul nume care îți sare în ochi atunci când analizezi utilitatea transferurilor din ultimii ani", scrie Gazzetta, care estimează la 122 de milioane de euro trecerea lui Higuain prin lotul bianconerilor. Juventus a plătit pentru acesta 91 de milioane de euro, cumpărându-l de la Napoli, în 2016, devenind astfel cel mai scump transfer din istoria clubului.
"Golurile sale au servit pentru campionatele din 2017 și 2018, însă prea puține pentru a justifica suma atât de mare plătită." Randamentul său a fost unul dezamăgitor, Juve împrumutându-l pe acesta timp de două sezoane la AC Milan și la Chelsea, unde de asemenea nu a impresionat.

Ce alte transferuri slabe a realizat Juventus

Pe lista transferurile care nu au dat randament se înscriu și Douglas Costa, Arthur Melo, Bernardeschi și Kulusevski, pe care Juventus a cheltuit peste 200 de milioane de euro, și pe care speră să-i transfere în următoarea perioadă de mercato.
Totodată, Gazzetta subliniază faptul că Juventus nu a cheltuit mereu greșit. Chiar dacă cele 3 sezoane petrecute de Cristiano Ronaldo la Torino i-a costat pe bianconeri peste 270 de milioane de euro, randamentul portughezului a meritat fiecare bănuț. "Nu, erorile s-au comis în alte părți", titrează ziarul italian.
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
IERI LA 09:36
Serie A
Andriy Shevchenko, demis de la Genoa după două luni în care a obținut o singură victorie
15/01/2022 LA 13:54