Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Ligt le-a spus șefilor lui Juventus că vrea să plece! Allegri a identificat înlocuitorul ideal

Nicu Savin

Publicat 11/07/2022 la 12:53 GMT+3

Matthijs de Ligt (22 de ani) este pe picior de plecare, după ce fundașul olandez le-a transmis oficialilor de la Juventus că vrea să părăsească Serie A. Tânărul jucător și-a exprimat dorința de a merge la Bayern München după trei ani petrecuți la trupa antrenată de Massimiliano Allegri, însă cu condiția ca "bavarezii" să îndeplinească cerințele financiare ale "Bătrânei Doamne".

Matthijs de Ligt will Juventus offenbar verlassen

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Răzvan Rădulescu
În cursul zilei de astăzi, 11 iulie, șefii lui Bayern sunt așteptați la Torino. Campionii din Bundesliga au un singur nume în gând: Matthijs De Ligt. Jucătorul curtat și de Chelsea și-a exprimat acordul de a schimba campionatul și a merge în Bundesliga, însă totul depinde de oferta pe care Bayern München i-o va pregăti lui Juventus.
Nu este încă limpede, dacă "bavarezii" vor fi dispuși să ofere 90 de milioane de euro cu bonusuri pentru transferul lui Matthijs De Ligt, anuntă Tuttosport. Totul se decide astăzi, când antrenorii lui Juventus și avocata din Brazilia, Rafaela Pimenta (cea care a preluat imperiul transferurilor deținut de Mino Raiola), alături de oficialii de la Bayern München se vor întâlni la Torino.
Mișcările din ultimele zile ale celor de la Juventus confirmă că "Bătrâna Doamnă" se pregătește pentru super-transferul fundașului olandez. Dacă mutarea se va monetiza, Juventus "contraatacă" prin aducerea a doi fundași, unul cu experiență, iar altul de perspectivă. Printre numele foștilor campioni din Serie A se numără, Kalidou Koulibaly (31 de ani) și Bremer (25 de ani).
Prezent la vizita medicală, câștigătorul "Goldent Boy" în 2018, De Ligt a fost asaltat de fanii lui Juventus care nu s-au reținut: "Hai De Ligt, rămâi la noi". Fostul fundaș de la Ajax a continuat să semneze autografe, dar fără să ofere vreun răspuns.
Citește și:
Kalidou Koulibaly, prima alegere a lui Allegri
În cazul în care De Ligt părăsește echipa din Torino, fundașul central al lui Napoli este primul nume de pe lista lui Massimilliano Allegri. Întâlnirea de la Milano cu agentul senegalezului, Fali Ramadani, a confirmat că tehnicianul "Bătrânei Doamne" îl dorește pe Koulibaly la Juventus și că, senegalezul este departe de a rămâne în tricoul lui Napoli.
Următorul pe lista antrenorului de la Juve se află Gleison Bremer, de la Torino. În cursa pentru semnătura fundașului brazilian se află și Inter, care conform Tuttosport, ar avea un avantaj pentru o posibilă mutare a fotbalistului.
Printre alternativele lui Juventus în zona defensivă se regăsesc nume, precum Presnel Kimpembe (Paris Saint Germain), Gabriel (Arsenal), Nikola Milenkovic (Fiorentina) sau Manuel Akanji (Borussia Dortmund).
Cotat la 70 de milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, De Ligt a jucat în 42 de meciuri în toate competițiile pentru Juventus, în sezonul precedent reușind să înscrie de 3 ori. Tânărul fundaș olandez a ajuns la Juventus în 2019, de la Ajax, pentru suma de 85,50 de milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo