Papu Gomez a fost printre principalii artizani ai transformării Atalantei într-o forță în Serie A, dar și pe plan european, echipa din Bergamo având o prestație solidă în Champions League în ultimii ani.
Din păcate pentru fanii bergamascilor, argetinianul a plecat la Sevilla în iarna trecută, relația dintre el și antrenorul Gasperini fiind stricată complet de un conflict avut la pauza unei partide din Champions League. În niciun moment nu s-a știut exact care dintre cei doi a exagerat și ce s-a întâmplat atât de grav încât acel conflict să nu poată fi remediat pentru binele echipei.
La mai bine de jumătate de an de la acel episod, Papu Gomez a lansat noi acuzații la adresa fostului său antrenoru, spunând că acesta a încercat să îl lovească.
Serie A
Roma, înfrângere cu 0-1 în Derby della Capitale! Lazio s-a impus și a urcat pe podium în Serie A
06/11/2022 LA 19:01
"Într-un meci din Liga Campionilor împotriva lui Midtjylland am nesocotit o indicație tactică din partea antrenorului. Mai erau 10 minute până la pauză și știam că mă va schimba. Exact așa s-a întâmplat, dar Gasperini chiar a încercat să mă bată. A fost prea mult. Se poate discuta în contradictoriu, dar agresiunea fizică este intolerabilă.
Am programat o întâlnire cu președintele Percassi (n.r. președintele Atalantei) și i-am spus că nu voi avea nicio problemă să plec. Recunosc că am greșit, deoarece în calitate de căpitan nu m-am comportat cum trebuie și că am fost un exemplu negativ prin nerespectarea indicațiilor antrenorului. Dar i-am spus președintelui și că vreau ca Gasperini să își ceară scuze, însă acesta nu a avut puterea să-i spună antrenorului să-și ceară scuze. Acolo totul s-a terminat.", a declarat Papu Gomez într - un interviu acordat ziarului La Nacion, citat de Corriere dello Sport.

Gasperini îl contrazice pe Papu Gomez

Imediat după acuzațiile lansate de Gomez, antrenorul Atalantei a replicat, declarând că plecarea jucătorului de la Bergamo s-a datorat atitudinii sale în general, nu doar acelui conflict din partida cu Midtjylland. În plus, Gasperini susține că jucătorul a încercat să-l lovească și nu invers.
"Atitudinea lui Gomez, pe teren şi în afara acestuia, devenise inacceptabilă pentru antrenor şi coechipieri. Agresiunea fizică a fost lui, nu a mea. Adevăratul motiv pentru care a părăsit clubul nostru este pentru că nu i-a respectat proprietari. Eu sper, însă, că Gomez va continua să fie protagonist la Sevilla, aşa cum a fost la Atalanta", a declarat Gasperini pentru Gazzetta dello Sport.
Așadar, securea războiului dintre Papu Gomez și Gasperini este departe de a fi încheiată. Chiar dacă dumurile celor doi s-au despărțit, aceștia s-ar putea reîntâlni în grupele Champions League, unde Atalanta și Sevilla sunt calificate.
https://i.eurosport.com/2021/08/16/3202280.jpg
Serie A
Napoli întoarce scorul la Bergamo, cu Atalanta, și se detașează în fruntea clasamentului din Serie A
05/11/2022 LA 18:52
Liga Campionilor UEFA
Supercomputerul care a prezis favoritele la câștigarea Champions League, dar și ale top 5 campionate
01/11/2022 LA 18:50