Alex Cicâldău a a vut evoluții oscilante la Galatasaray, alternând meciurile foarte bune cu prestații criticate de presa turcă. Chiar și așa, românul a atras atenția unor echipe din campionate mai puternice decât cel din Turcia, iar în vară ar putea schimba echipa.
Galatasaray, care vrea o adevărată revoluție în lot la finalul acestui sezon, este dispusă să renunțe la mijlocașul de 24 de ani dacă va obține o sumă consistentă. Presa turcă a scris că Fiorentina este printre cluburile interesate de român și se pare că intențiile toscanilor sunt cât se poate de serioase. La derby-ul cu Fenerbahce, scouterii clubului italian l-au urmărit pe mijlocaș și au fost impresionați de evoluția sa.
Jurnaliștii de la aksam.tr susțin că Fiorentina a făcut o ofertă de 8 milioane de € pentru Cicâldău. Galata ar vrea în jur de 10 milioane de €, dar e posibil să accepte și o sumă ceva mai mică, mai ales că șefii grupării CimBom nu au nicio garanție că ar putea obține mai mulți bani în viitor, în condițiile în care echipa nu va fi în cupele europene în sezonul care urmează.
Turkish Süper Lig
Olimpiu Moruțan nu știe de ce nu joacă la Galatasaray: "Niciodată nu m-am oprit din muncă!"
14/05/2022 LA 18:58
Citește și:

Alex Cicâldău, spre Fiorentina

Galatasaray l-a cumpărat pe Alex Cicâldău în vara anului trecut pentru aproximativ 6,5 milioane de €. Craiova a încasat însă numai 500.000 în primă fază, urmând ca restul sumei să fie achitată de turci în mai multe tranșe. Astfel, dacă îl va ceda la Fiorentina pentru 8 milioane de €, Galata și-ar achita repede datoria către Craiova și ar face și profit.
În acest sezon, Cicâldău a jucat 36 de meciuri pentru Galata în toate competițiile, reușind să marcheze 4 goluri și să ofere 5 assist-uri. Mijlocașul are contract cu turcii până în 2026, iar valoarea sa de piață este de 8 milioane de €, fix cât e dispusă Fiorentina să investească în transferul său.
O eventuală mutare la Fiorentina ar fi un mare pas înainte în cariera mijlocașului român. Echipa de pe Artemio Franchi are un sezon bun sub comanda lui Vincenzo Italiano, având șanse reale de a prinde un loc de cupă europeană.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
Turkish Süper Lig
Cicâldău a vorbit despre situația sa la Galatasaray! "Nu-mi caut scuze!" Unde vrea să joace din vară
13/05/2022 LA 08:14