Președintele Federației Internaționale de Fotbal, Gianni Infantino, le-a cerut autorităților italiene să onoreze moștenirea lăsată de Paolo Rossi prin redenumirea Stadionului Olimpic din Roma după fostul mare atacant.
Rossi a marcat șase goluri, câștigând Gheata de Aur, pentru titlul de golgheter, și Mingea de Aur, pentru cel mai bun jucător al turneului, la Cupa Mondială de fotbal din 1982, precum și Balonul de Aur în același an, după ce a avut o contribuție decisivă pentru titlul mondial cucerit de Squadra Azzurra. Paolo Rossi a fost singurul jucător care a câștigat toate cele patru trofee în același an.
Rossi și-a condus echipa în faza eliminatorie a turneului final din 1982, reușind un hat-trick în victoria cu 3-2 contra Braziliei, în faza a doua a grupelor. El rămâne golgheterul all-time al Italiei la Cupa Mondială, cu 9 goluri, la egalitate cu Roberto Baggio și Christian Vieri.
Premier League
Răsturnare de situație în cazul lui Dybala! Agentul atacantului, la negocieri în Premier League
14/05/2022 LA 14:26
Fostul atacant al echipelor Vicenza și Juventus a decedat în 2020 la vârsta de 64 de ani, iar Infantino a implorat Federația Italiană de Fotbal (FIGC) să onoreze amintirea lui Rossi prin redenumirea Stadionului Olimpic după el.
Citește și:

Infantino vrea ca Stadio Olimpico să-i poarte numele lui Paolo Rossi

"Ce mai așteptăm pentru a numi Olimpico după Paolo Rossi? Nu există alt italian care să fi dat mai mult sportului", a declarat Infantino, luni, cu prilejul unui eveniment dedicat memoriei lui Artemio Franchi, fost președinte al FIGC.
"Vă rog, o spun tuturor directorilor de aici. Vă rog, ajutați-ne, cred că Paolo merită acest lucru", a mai spus președintele FIFA, care are cetățenie elvețiană și italiană.
Infantino a rememorat o întâlnire cu fostul arbitru Abraham Klein, care a condus meciul dintre Italia și Brazilia în 1982 și a anulat ceea ce ar fi fost al patrulea gol al Italiei, marcat de Giancarlo Antognoni.
"Printre altele, a recunoscut că golul lui Antognoni (anulat pentru offside) a fost corect, așa că să rectificăm rezultatul, a fost 4-2", a mai spus Infantino, înainte de a-l omagia pe Franchi.
Sursa: AGERPRES
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
UEFA Europa Conference League
Istvan Kovacs va arbitra o finală de cupă europeană! Cine va fi la centru în ultimul act din UCL
11/05/2022 LA 15:57