Inițial, s-a vehiculat faptul că suma ar depăși 425 de milioane de euro, dar italienii au emis un comunicat în care au precizat despre ce este vorba.
Scopul acestui "împrumut" este acoperirea unor datorii urgente pentru 2022, care "bat la ușa" lui Inter.
"Profităm de puterea financiară istorică, de perspectivele de creștere ale activităților noastre media și de sponsorizare și, în ciuda impactului cauzat de pandemia de COVID-19 și a închiderii fără precedent a afacerilor și a industriei, veniturile noastre agregate au rămas relativ stabile.", este o parte din comunicatul oferit de club.
Serie A
Ibrahimovic i-a dedicat titlul din Serie A lui Mino Raiola: "M-ar fi sfătuit să fur și mai mulți ban
ACUM 16 ORE

"Gură de oxigen" pentru Inter

Inter a anunțat că va plăti o parte din comisioane cu ajutorul împrumutului, în afară de cheltuielile curente ale clubului.
Goldman Sachs și Rotchschild au semnat acordurile cu ajutorul cărora Inter va beneficia de acest sprijin financiar.
CITEȘTE ȘI:
Mai mult decât atât, clubul a precizat că a rezolvat parteneriate noi care vor aduce sume de bani importante în club: "Din moment ce Inter este pe primul loc în Italia dacă ne referim la publicul prezent pe stadion și printre primele trei cluburi în funcție de audiența TV, ni se atribuie una dintre cele mai mari părți din cota de drepturi TV din Serie A, veniturile crescând din 2019.
Am extins parteneriatul cu Lenovo, în calitate de sponsor pentru tricourile noastre de joc și am anunțat noi parteneriate cu Socios.com și Zytara Labs. din care ne așteptăm să primim aproximativ 119 milioane de euro până în 2025.".
Inter Milano traverează o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar din cauza pandemiei de coronavirus. Deși a câștigat campionat în sezonul trecut și se află pe primul loc în actualul sezon, trupa lui Inzaghi a fost nevoită să renunțe la doi jucători importanți pentru a face rost de bani, Romelu Lukaku și Achraf Hakimi.
Mai mult decât atât, campioana Italiei s-a împrumutat cu 275 de milioane de euro cu ajutorul fondului american Oaktree, în luna mai a anului trecut.
Chelsea i-a plătit lui Inter 115 milioane de euro pentru transferul lui Lukaku, iar PSG 70 de milioane de euro pentru aducerea lui Hakimi.
În ciuda acestor probleme, Inter este lider în Serie A, cu 53 de puncte după 22 de etape, cu 4 mai mult față de ocupanta locului 2, Napoli, însă napoletanii au un meci în plus.
Serie A
AC Milan, aproape de vânzare! Cine va plăti 1.3 miliarde de euro pentru liderul din Italia
21/05/2022 LA 17:10
Serie A
Guvernul chinez interzice proprietățile din străinătate. Zhang, forțat să vândă Interul!
21/05/2022 LA 06:34