Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Interviu captivant cu Ibrahimovic. Motivul pentru care l-a făcut KO zilele trecute pe Azpilicueta

Andrei Nicolae

Actualizat 23/11/2021 la 11:20 GMT+2

Zlatan Ibrahimovic continuă să fie un monument de jucător, care nu ezită niciodată să spună lucrurilor pe nume. Într-un interviu pentru The Guardian, el a recunoscut că i-a dat un tackle intenționat lui Azpilicueta, a caracterizat cele mai tari campionate din Europa și a glumit cu reporterul, că poate va prinde și a treia generație Maldini la Milan.

Zlatan Ibrahimovic, Fiorentina-Milan, Serie A, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Zlatan Ibrahimovic este unul dintre cei mai speciali jucători din fotbalul momndial. La 40 de ani, suedezul să joace fotbal la cel mai înalt nivel, stârnind controverse și îmbrățișând cu amuzament minunea de a fi Zlatan. Într-un interviu acordat pentru The Guardian, atacantul lui AC Milan a mărturisit:
"Singurul lucru care mă face să merg este adrenalina, pentru că în fiecare dimineață am dureri peste tot. Iar atâta timp cât am adrenalină, continui. Știu că ajung la ceva bun. Vin undeva unde trebuie să muncesc pentru a mă menține în vârf.
Zlatan Ibrahimovic of AC Milan warms up ahead of the Serie A match between ACF Fiorentina and AC Milan at Stadio Artemio Franchi on November 20, 2021 in Florence, Italy.
O să o fac atâta timp cât voi putea. Nu vreau să am acel regret dacă mă opresc și apoi, peste câțiva ani, să spun că aș fi putut continua pentru că mă simțeam bine. Este mai bine să fiu complet terminat și să spun: 'Nu mai pot face asta'. Dar încă pot să joc".

Zlatan Ibrahimovic a explicat de ce l-a lovit pe Azpilicueta

În ultima etapă de campionat, deși Milan a cedat cu 4-3 la Fiorentina, Ibra a fost din nou magic. A marcat două goluri și a provocat și un autogol al gazdelor. După perioada LA Galaxy, el a revenit în Serie A cu noi obiective.
"O astfel de perioadă în SUA marchează de obicei un cântec de lebădă profitabil pentru un jucător european apreciat. Dar Ibrahimovic este diferit și a revenit la Milano cu un nou obiectiv. El a vrut să transforme cea mai tânără echipă din Serie A și să-și insufle lupta formidabilă în jucători care îl venerau", spune sursa citată.
Atacantul continuă să dea totul pe teren, dar uneori stârnește și controverse. De curând, la meciul Spania – Suedia (1-0), meci decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială din 2022, el l-a făcut KO pe Cesar Azpilicueta la o lovitură de colț.
"Nu este vorba despre contracte sau despre a fi faimos. nu am nevoie de asta. Singurul lucru care mă ține în continuare este adrenalina, pentru că în fiecare dimineață am dureri peste tot. Dar obținerea a încă doi urmăritori (n.r. pe rețelele de socializare) nu te va vindeca. A obține mai mulți bani nu te va vindeca. Atragerea atenției nu te va vindeca. Ceea ce te va vindeca este adrenalina.
Nu am probleme cu suferința. Pentru mine, a suferi este ca micul dejun. Dar mulți oameni nu înțeleg suferința pentru că noua generație, cu toate aceste platforme, trebuie să facă puțin pentru a obține mult. Generația anterioară a trebuit să facă multe pentru a obține puțin. Sunt foarte mândru că am venit din vechea generație", a comentat Ibrahimovic. Ulterior, în timpul interviului, a recunoscut că l-a lovit intenționat pe Azpilicueta.
"I-am dat un tackle intenționat lui Azpilicueta. Nu mi-e rușine să spun asta, pentru că i-a făcut ceva stupid unui coechipier. A fost o prostie din partea mea, dar tot aș face-o ca să-l fac să înțeleagă: 'Nu faci așa ceva împotriva mea. Îți voi arăta și eu ce se întâmplă dacă o faci '. De aceea am reacționat așa. Nu a fost un lucru bun din partea mea, dar tot la fel aș proceda. Ăsta sunt eu. Nu mi-e rușine să spun asta".
După momentul respectiv, Ibrahimovic a primit un cartonaș galben, astfel că va rata primul meci din play-off pentru Cupa Mondială.
"Nu este vorba despre ratarea play-off-ului. Este vorba despre a-l face pe tip să înțeleagă că nu te poți enerva pe cineva care stă întins la pământ. Nu ataci un câine care nu vorbește. Atacă-l pe cel capabil să facă ceva. Sper să înțeleagă acum. Nu mi-e frică să ți-o spun. Am făcut o prostie. Dar o voi face din nou. 100%", a mai spus Ibra.

Ibrahimovic a caracterizat cele mai tari campionate din Europa

O măsură a longevității lui Ibrahimovic este faptul că a jucat și împotriva lui Paolo Maldini, un gigant în apărarea Milanului. Fundașul de fier s-a retras la 41 de ani. Povestea interesantă este faptul că suedezul este acum coleg cu fiul lui Paolo, cu Daniel Maldini (20 ani).
Sun asemănători tatăl și fiul, este întrebarea adresată lui Zlatan?
Maldini in panchina con Ibrahimovic durante Milan-Udinese - Serie A 2020/2021 - Getty Images
"Unul este Mr. Nice Guy (n.r. băiatul bun). Celălalt, dacă vrea să te omoare, te va ucide. Mă bucur că nu sunt la fel, pentru că nu este ușor pentru fiu să fie comparat cu tatăl, mai ales când tatăl are cariera pe care a avut-o. Îl ajutăm pe băiat în toate privințele. Este un mare talent, dar eu îi spun: 'Doar încearcă să îți faci jocul, luptă, apoi îți vei găsi drumul singur. Sunt fericit. Am jucat împotriva tatălui și astăzi joc cu fiul. Poate Daniel va avea un fiu... ", a fost răspunsul fabulos al lui Ibra.
Ambiția este unul dintre punctele forte ale suedezului, care l-au caracterizat și i-au ghidat mai tot timpul pașii.
Zlatan a jucat de-a lungul carierei în Italia, Franța, Spania și Anglia. Vorbind despre valoarea campionatelor, suedezul a susținut: "Calitatea în Premier League este supraevaluată din punct de vedere tehnic. Dar Premier League are ritmul. Poți fi cel mai bun jucător din lume, dar dacă nu poți face față acestui ritm, nu vei reuși.
În Spania, Franța, Italia, tehnica este mai bună. De aceea sunt atât de mulți străini în Premier League. Ei aduc aspectul tehnic", a concluzionat Ibrahimovic.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo