Ionuț Radu a jucat numai două meciuri în sezonul trecut, unul în Serie A și celălalt în Cupa Italiei. Portarul român a gafat decisiv în duelul cu Bologna din campionat, iar punctele pierdute atunci de Inter s-au dovedit a fi decisive la final, când Milan a ieșit campioană.
Radu mai are contract cu "nerrazzurii" până în 2024, dar Simone Inzaghi nu se va baza pe el în stagiunea viitoare. Gruparea de pe Meazza a ajuns deja la un acord cu Andre Onana, care se va bate pentru postul de titular cu Handanovic. Slovenul este la final de contract, dar se pare că va semna un nou acord, pe un sezon, cu opțiunea prelungire pe încă unul.
În aceste condiții, Inter a decis să-l împrumute pe Ionuț Radu. Conform jurnalistului Nicolo Schira, specializat pe transferuri, Radu va juca în sezonul viitor la Cremonese, formație nou-promovată în Serie A. Cele două cluburi au ajuns la un acord și jucătorul și-a dat și el acceptul, anunțul oficial urmând a fi făcut în scurt timp. Goalkeeperul de 25 de ani ar putea deveni coleg cu Vlad Chiricheș, dorit și el insistent de gruparea "grigiorossa".
Serie A
La ce echipă a ajuns portarul Ionuț Radu? Luni va fi la antrenament!
IERI LA 13:44
Citește și:

Ionuț Radu va fi împrumutat la Cremonese

Ionuț Radu este jucătorul lui Inter din 2013, când a ajuns la Academia clubului de pe Meazza. După ce a trecut la seniori, românul nu a reușit să se impună la echipa mare și a fost împrumutat în mai multe rânduri, la Avellino (2017 - 2018), Genoa (2018 - 2020) și Parma (2020). Cel mai bun randament l-a dat în timpul împrumutului la Genoa, când a avut evoluții apreciate în toată Italia.
Așadar, Ionuț Radu are șansa de a-și relansa cariera la o echipă mică, dar care va juca într-unul dintre cele mai importante campionate din Europa. Radu a avut oferte și din alte campionate, dar a preferat să continue în Italia, un campionat pe care îl cunoaște foarte bine și unde nu va avea nevoie de o perioadă de adaptare, așa cum s-ar fi întâmplat dacă ar fi schimbat țara.
Serie A
Ibrahimovic nu are de gând să se retragă! Suedezul e gata să accepte un salariu infim la Milan
30/06/2022 LA 14:57
Serie A
Răzvan Marin va juca și la anul în Serie A! Cagliari ar putea încasa 7 milioane de € pe mijlocaș
26/06/2022 LA 14:04