Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ionuț Radu, taxat de presa italiană, după gafa monumentală din meciul cu Bologna! Ce notă a primit românul

Nicu Savin

Publicat 28/04/2022 la 00:33 GMT+3

Ionuț Radu a avut o seară de coșmar. La primul său meci din Serie A în acest sezon, portarul român a greșit flagrant, iar Inter a pierdut pe terenul Bolognei, scor 1-2, rămânând la două în spatele lui AC Milan cu 4 etape înainte de final. Gafa monumentală a lui Radu nu a fost trecută cu vederea de presa italiană, care a folosit termeni duri pentru a descrie episodul și i-a acordat nota 3.

Ionuț Radu (Inter)

Credit imagine: Eurosport

Ionuț Radu este cel mai comun nume în presa italiană în această seară. Portarul român a fost titular la Inter în restanța cu Bologna, după ce Handanovic a acuzat probleme medicale. Radu mai jucase o singură dată pentru Inter în acest sezon, într-un meci de cupă cu Empoli, iar lipsa minutelor s-a văzut cu vârf și îndesat.
Inter a pierdut cu 2-1, iar eșecul îi poate fi imputat în mare măsură golakeeper-ului român, care a comis o eroare uriașă în minutul 82, la scorul de 1-1. Perisic i-a trimis mingea dintr-o aruncare de la margine, dar Radu a dat pe lângă ea când a încercat să paseze mai departe și Sansone a profitat și a marcat golul victoriei pentru gazde.

Ionuț Radu, luat în colimator de presa italiană, după gafa monumentală din duelul cu Bologna

Deși Simone Inzaghi a avut un mesaj încurajator pentru român, presa din Italia nu l-a iertat pentru evoluția de pe Renato Dall'Ara. Jurnaliștii de la Tuttomercatoweb l-au notat cu 3 pe portarul Interului, aceasta fiind cea mai mică notă acordată vreunui jucător de pe teren.
"Putem spune că prestația lui a fost sigură până în minutul 82. Apoi a venit "crima", eroarea uluitoare prin care i-a făcut victoria cadou Bolognei și care poate conta decisiv în cursa pentru titlu. După această înfrângere, Inter nu mai depinde doar de propriile rezultate", au scris jurnaliștii sursei citate.
"Radu a șters incredibil mingea la faza golului doi, le-a oferit 3 puncte celor de la Bologna și i-a dat lui AC Milan jumătate de titlu", au notat cei de la Gazzetta dello Sport.
"Radu șochează! Greșeală zgomotoasă a portarului, gafă senzațională!", a titrat Corriere dello Sport.
În urma rezultatului din această seară, Inter rămâne la două puncte de AC Milan, cu 4 etape rămase de disputat din acest sezon.
Eroarea lui Radu ar putea fi fatală pentru Inter. Dacă ar fi obținut măcar un egal la Bologna, campioana din sezonul trecut ar fi rămas la un singur punct în urma Milanului, astfel că ar fi putut profita de orice pas greșit al marii rivale pentru a trece pe primul loc. În aceste condiții, echipa lui Pioli își permite și un egal în ultimele 4 meciuri, deoarece are avantajul meciurilor directe cu Inter și în caz de egalitate de puncte va fi în față.
Singura speranță a celor de la Inter este legată de programul din finalul sezonului, care, pe hârtie, este unul mult mai dificil pentru Milan.
Programul lui Inter în ultimele 4 etape
  • Udinese (D)
  • Empoli (A)
  • Cagliari (D)
  • Samdoria (A)
Programul lui Milan în ultimele 4 etape
  • Fiorentina (A)
  • Verona (D)
  • Atalanta (A)
  • Sassuolo (D)
Premier League 30 aprilie - 2 mai
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo