Italia s-a alăturat Franței și a introdus vaccinarea obligatorie pentru oricine dorește săpractice sporturi de echipă în aer liber.
Guvernul s-a întâlnit săptămâna aceasta pentru a implementa modificări urgente la restricțiile privind coronavirusul. Iar fiecare sportiv din țară - de la profesionist la diviziile de amatori - au nevoie de un certificat verde pentru a participa la competiții. Acesta se eliberează la 15 zile după ce o persoană a fost vaccinată pentru prima dată.
Serie A
Radu Drăgușin, dorit de o echipă de top! Cât ar putea încasa Juventus în schimbul lui
ACUM O ORĂ
Este puțin probabil ca această măsurăsă afecteze prima ligă de fotbal din Italia, deoarece oficialii din Serie A au dezvăluit la începutul acestei luni că 98% dintre fotbaliști sunt dublu-vaccinați. Dar e clar că nu mai pot fi transferați nevaccinați.

Restricțiile impuse de Italia afectează și echipele din afară

Regula impusă de italieni va afecta și echipele care vor veni din afară și vor juca pe teritoriul țării, precum cupele europene la fotbal, Six Nations la rugby, Euroliga de baschet, etc.
Spre exemplu, Liverpool va juca pe 16 februrie cu Inter, la Milano, în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Așadar, jucătorii de la gruparea de pe Anfield trebuie să fie vaccinați pentru a evolua în această manșă. Potrivit Daily Mail, nu se știe câți jucători de la Liverpool sunt vaccinați, dar Premier League a dezvăluit că 16% dintre fotbaliștinu au primit încă prima doză de vaccin.
Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a susținut pe deplin vaccinarea jucătorilor și a susținut în urmă cu ceva timp că gruparea nu va semna cu oameni noi care nu au primit ambele doze.
"Cred căvaccinarea va influența, cu siguranță, transferurile. Dacă un jucător nu este vaccinat deloc, el va reprezenta o amenințare constantă pentru toți ceilalți
Serie A
Inter le-a luat Cupa, Juventus vrea să-l ia pe Perisic! Ce club de top mai e interesat de croat
ACUM 3 ORE
Serie A
Fanii lui Milan declanșează isteria în Italia! Prețul biletelor la meciul cu Sassuolo a explodat
ACUM 3 ORE