Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Italia a închis granițele pentru jucătorii nevaccinați! Decizia de ultimă oră care privește Serie A

Andrei Nicolae

Actualizat 30/12/2021 la 16:47 GMT+2

Jucătorii care nu doresc să se vaccineze au rămas fără opțiunile de transfer în Serie A și Ligue 1. Italia a anunțat că oricine dorește să facă sport de echipă în aer liber trebuie să aibă cel puțin un vaccin până pe 6 ianuarie. Franța a anunțat un set similar de reguli pentru echipele sportive la începutul acestei săptămâni.

Il sinistro vincente di Riccardo Orsolini - Sassuolo-Bologna - Serie A 2021-22

Credit imagine: Imago

Italia s-a alăturat Franței și a introdus vaccinarea obligatorie pentru oricine dorește săpractice sporturi de echipă în aer liber.
Guvernul s-a întâlnit săptămâna aceasta pentru a implementa modificări urgente la restricțiile privind coronavirusul. Iar fiecare sportiv din țară - de la profesionist la diviziile de amatori - au nevoie de un certificat verde pentru a participa la competiții. Acesta se eliberează la 15 zile după ce o persoană a fost vaccinată pentru prima dată.
Este puțin probabil ca această măsurăsă afecteze prima ligă de fotbal din Italia, deoarece oficialii din Serie A au dezvăluit la începutul acestei luni că 98% dintre fotbaliști sunt dublu-vaccinați. Dar e clar că nu mai pot fi transferați nevaccinați.

Restricțiile impuse de Italia afectează și echipele din afară

Regula impusă de italieni va afecta și echipele care vor veni din afară și vor juca pe teritoriul țării, precum cupele europene la fotbal, Six Nations la rugby, Euroliga de baschet, etc.
Spre exemplu, Liverpool va juca pe 16 februrie cu Inter, la Milano, în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Așadar, jucătorii de la gruparea de pe Anfield trebuie să fie vaccinați pentru a evolua în această manșă. Potrivit Daily Mail, nu se știe câți jucători de la Liverpool sunt vaccinați, dar Premier League a dezvăluit că 16% dintre fotbaliștinu au primit încă prima doză de vaccin.
Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a susținut pe deplin vaccinarea jucătorilor și a susținut în urmă cu ceva timp că gruparea nu va semna cu oameni noi care nu au primit ambele doze.
"Cred căvaccinarea va influența, cu siguranță, transferurile. Dacă un jucător nu este vaccinat deloc, el va reprezenta o amenințare constantă pentru toți ceilalți
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo