Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Italienii anunță că Allegri va continua la Juventus doar până în vară! Cine ar urma să-l înlocuiască

Nicu Savin

Publicat 28/10/2022 la 15:53 GMT+3

Max Allegri a fost confirmat în funcție chiar dacă Juventus a fost eliminată din Champions League, dar celebra publicație Gazzetta dello Sport scrie că în vara viitoare va avea loc o schimbare pe banca tehnică a "Bătrânei Doamne". Conform jurnaliștilor italieni, Antonio Conte ar urma să revină la Torino, contractul său cu Spurs expirând la finele actualei stagiuni.

Massimiliano Allegri (Benfica-Juventus)

Credit imagine: Getty Images

Max Allegri a revenit la Juventus în vara lui 2021, dar a doua sa aventură la cârma torinezilor este departe de ceea ce s-a întâmplat în prima. În sezonul trecut, bianconerii nu au contat în lupta pentru titlu și au fost eliminați în optimile Champions League de Villarreal.
Dacă stagiunea trecută a fost considerată un eșec, actuala este un dezastru. Juventus este abia pe locul 8 în Serie A și a ratat orice șansă de a ajunge în primăvara Champions League. Problemele din plan sportiv sunt completate de imaginea afectată a clubului, după acuzațiile de fraudă contabilă, care ar putea aduce pedepse serioase pentru unii oficiali.
Allegri nu s-a gândit în niciun moment să plece de la echipă, iar șefii l-au confirmat în funcție. La un club de talia lui Juventus, schimbarea antrenorului în plin sezon este destul de dificilă, deoarece sunt greu de găsit manageri de top care să preia echipe. Pe acest considerent, board-ul de pe Allianz Stadium ar fi decis să meargă în continuare pe mâna lui Allegri, însă doar până la finalul sezonului.

Juventus vrea să-l aducă pe Conte în locul lui Allegri

Conform Gazzetta dello Sport, conducerea lui Juventus vrea să îl aducă din vara viitoare pe Antonio Conte. Acesta are contract cu Tottenham exact până în iulie 2023 și ar putea fi tentat de o revenire în Serie A. Șefii lui Spurs sunt foarte mulțumiți de munca italianului și i-ar fi propus prelungirea contractului, cu o mărire consistentă de salariu și promisiunea că se vor investi sume uriașe în transferuri. Provocarea de a cuceri trofee cu Tottenham ar fi mare pentru Conte, dar în același timp foarte dificilă, ținând cont de concurența din Anglia.
Astfel, managerul de 53 de ani ar putea alege să revină în Italia anul viitor, la echipa la care și-a petrecut cea mai mare parte a carierei de jucător (1991-2004) și cu care a obținut primele sale trofee ca antrenor. Conte a antrenat-o pe Juventus între 2011 și 2014, câștigând titlul în fiecare dintre cele 3 sezoane, ceea ce a fost startul unei hegemonii care a durat 9 ani în Serie A. În plus, Conte are în palmares și două Supercupe ale Italiei cu gruparea piemonteză.
Pe lângă schimbarea antrenorului, șefii lui Juventus vor să opereze și o adevărată revoluție la nivel de lot. De altfel, toate negocierile pentru prelungirea contractelor au fost sistate până după Campionatul Mondial, astfel că o parte dintre jucătorii importanți ar putea fi lăsați să plece liberi peste câteva luni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo