Anul 2022 va marca o premieră în istoria fotbalului. Pentru prima dată în istorie Campionatul Mondial va avea loc iarna, astfel că acest lucru va da serios peste cap calendarul competițional din fotbalul european și nu numai. Timp de mai bine de o lună, toate campionatele sau cupele europene vor fi întrerupte, astfel că majoritatea jucătorilor se vor menține în formă numai prin antrenamente sau partide amicale.
Conducătorii Serie A au însă o idee inovatoare, care ar atrage cu sine și venituri suplimentare importante pentru cluburi. Mai exact, șefii fotbalului italian intenționează să organizeze o competiție cu toate cele 20 de echipe de pe prima scenă chiar în perioada Campionatului Mondial din Qatar.
Aceasta ar urma să se desfășoare în SUA, ca o încercare de a crește popularitatea fotbalului din "Cizmă" peste ocean. Competiția ar urma să se desfășoare sub forma unui turneu, cu o fază a grupelor urmată de sistem KO.
Serie A
Un fotbalist uriaş, în faţa celor mai tari fani din Serie A. Anunţul preşedintelui Salernitanei
ACUM 7 ORE
Citește și:

Serie A vrea să se mute în SUA pe durata Campionatului Mondial

Andrea Butti, șeful departamentului de organizare a competițiilor de la Liga Italiană, a dezvăluit că acest plan este pus la cale de câteva luni. Acesta a precizat că s-a gândit inclusiv la programul partidelor, care nu ar coincide cu meciurile de la Campionatul Mondial, lucru la care ajută și diferența de fus orar din SUA și Qatar. Oficialul a precizat însă că va trebui așteptată aprobarea FIFA, dar nu vede de ce forul mondial s-ar opune unei astfel de inițiative.
"La ultima Cupă Mondială, cea din Rusia, au fost prezenți 58 de jucători care jucau în Serie A, dintr-un total de 736. În acest an, estimăm că între 80 și 85 din Serie A vor merge în Qatar. Ar rămâne aproximativ 570 fără angajamente timp de aproape două luni. Ideea este să organizăm un turneu de 20 de zile, cu o fază a grupelor și apoi sistem eliminatoriu începând cu sferturile de finală.
Toate cele 20 de echipe ar urma să locuiască, să se antreneze și să joace în același loc, imitându-se bula NBA din 2020. Faptul că această competiție va avea loc în același timp cu Mondialul nu ar fi o problemă, întrucât s-au studiat diverse variante de program, și acesta nu ar coincide cu jocurile din Qatar. FIFA nu va fi afectată cu nimic, dar va fi necesar să vedem dacă Infantino este de acord.", a spus Andrea Butti pentru Tuttomercatoweb.com.
Rămâne de văzut dacă planul Ligii Italiene va putea fi pus în aplicare, dar ideea este una curajoasă, care ar putea fi preluată și de șefii altor campionate de top din Europa. Chiar dacă cei mai buni jucători ai lumii vor fi în Qatar, cu siguranță nume grele vor rămâne pe dinafară, iar fanii SUA se vor înghesui cu siguranță să-i vadă pe viu, chiar și într-o competiție amicală.
Serie A
Ibrahimovic i-a dedicat titlul din Serie A lui Mino Raiola: "M-ar fi sfătuit să fur și mai mulți ban
23/05/2022 LA 10:52
Serie A
AC Milan, aproape de vânzare! Cine va plăti 1.3 miliarde de euro pentru liderul din Italia
21/05/2022 LA 17:10