Jose Mourinho este pe val în Serie A, după ce AS Roma a surclasat-o pe Lazio în "Derby della Capitale", scor 3-0. Unul dintre cei mai buni oameni ai giallorossilor în meciul de pe Olimpico a fost tânărul Nicola Zalewski, pe care antrenorul lusitan l-a folosit ca titular, deși acesta avusese prestații slabe în ultima vreme.
La finalul partidei, Mourinho nu a uitat că polonezul a fost criticat vehement de presă după meciul Romei cu Udinese (1-1) și a profitat de moment pentru a le aplica o corecție dură jurnaliștilor.
"Zalewski are 20 de ani și este aici de la 9 ani. După unele dificultăți la Udine, într-un meci complicat pentru noi, voi, presa italiană, l-ați ucis pe acest băiat. Dacă aș fi fost un antrenor slab, care cedează la presiunea jurnaliștilor, acest copil nu ar mai fi jucat. A făcut un joc grozav astăzi. Asta e presa din Roma. Mulți dintre voi ar trebui să vă strângeți lucrurile și să plecați acasă în liniște", a declarat Mourinho, citat de Gazzetta dello Sport.
UEFA Europa Conference League
Jose Mourinho, "sanctificat" de fanii Romei! Imagini memorabile din capitala Italiei
06/05/2022 LA 17:36
Citește și:

Mourinho îi oferă încredere totală lui Zalewski

Nicola Zalewski este unul dintre cei mai promițători jucători ai celor de la AS Roma, iar Jose Mourinho a fost omul care l-a propulsat la echipa mare. Capabil să joace în orice poziție pe flancul stâng, dar în special în ofensivă, Zalewski s-a născut în Italia din părinți polonezi și a ajuns la o vârstă fragedă la Academia Romei.
Imediat după ce a ajuns la conducerea tehnică a giallorossilor, Mourinho l-a adus pe Zalewski la prima echipă, iar în acest sezon i-a acordat din ce în ce mai mult credit, în ciuda criticilor cu care acesta s-a confruntat. Zalewski a strâns deja 8 partidei în actuala stagiune din Serie A și tinde să devină un titular de drept, luându-le fața unor jucători ca Vina, Maitland Niles și El Shaarawy, cu care se bate pentru un post pe flancul stâng al echipei lui Mourinho.
Oficialii Romei au văzut potențialul fantastic al polonezului și i-au prelungit contractul până în 2025, cu un salariu anual de 500.000 de €. Zalewski a debutat în toamna anului trecut la naționala mare a Poloniei, oferind un assist în victoria leșilor cu 7-1 contra celor din San Marino.
Premier League
Mourinho și Simeone se bat pentru un jucător pe care Manchester United a plătit 55 de milioane de €
04/05/2022 LA 18:59
Serie A
Jose Mourinho și-a ales favorita la titlu în Serie A! "Mi-ar plăcea să câștige"
25/04/2022 LA 04:59