AS Roma - Lazio este meciul care oprește în loc capitala Italiei de fiecare dată. Ambițiile sunt enorme de fiecare parte, cu atât mai mult atunci când partida are o miză semnificativă. Ultimul "Derby della Capitale" din această stagiune are o importanță aparte, cele două echipe fiind în luptă directă pentru locul 5, care duce în grupele Europa League.
Roma a jucat la jumătatea săptămânii în Conference League, competiție în care s-a calificat în sferturile de finală, după ce a trecut de olandezii de la Vitesse Arnhem. Imdediat după acel meci, Jose Mourinho a avut o declarație ironică la adresa rivalilor din Roma, făcută cu scopul de a evidenția faptul că Lazio va fi mai odihnită la ora marelui meci de duminică, deoarece a avut o săptămână întreagă la dispoziție pentru a pregăti partida.
"Normal că nu sunt mulțumit că mulți dintre jucătorii folosiți acum vor juca din nou duminică, iar cei de la Lazio au petrecut seara fumând o țigară cu Sarri", a spus Mourinho după meciul cu Vitesse. Declarațiile lusitanului vin în condițiile în care adicția lui Sarri pentru fumat este arhicunoscută.
Premier League
Răsturnare de situație în cazul lui Dybala! Agentul atacantului, la negocieri în Premier League
14/05/2022 LA 14:26
Citește și:

Mourinho a primit o replică ironică de la Sarri

La conferința de presă de dinaintea partidei, Maurizio Sarri i-a oferit replica lui Jose Mourinho, iar aceasta a fost la fel de ironică precum declarația "Specialului".
"A spus-o cam târziu. M-am lăsat de fumat de câteva zile. Poate o mă apuc iar, dar, pentru moment, m-am lăsat. Roma - Lazio este un meci unic, nu contează clasamentul sau parcursul european. Când joacă aceste două echipe nu putem să ne gândim că noi antrenorii, am putea fi mai importanți", a spus Sarri, citat de Gazzetta dello Sport.
Înaintea confruntării de duminică, Lazio e pe locul 5, cu un punct peste AS Roma, dar cele două ar putea fi depășite de Atalanta, care are un meci mai puțin. În tur Lazio a fost gazdă și s-a impus cu un 3-2 spectaculos.
În ceea ce privește duelul de la distanță dintre Mourinho și Sarri, cei doi s-au mai aflat o singură dată față în față cu excepția meciului retur. Se întâmpla în sezonul 2018-2019, când cei doi le antrenau pe Manchester United și Chelsea, meciul respectiv terminându-se egal, 2-2.
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
UEFA Europa Conference League
Istvan Kovacs va arbitra o finală de cupă europeană! Cine va fi la centru în ultimul act din UCL
11/05/2022 LA 15:57