Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jose Mourinho, selecționer în Africa? Oferta inedită primită de antrenorul portughez

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/12/2021 la 14:13 GMT+2

Ajuns la Roma în luna mai, Jose Mourinho a primit deja o nouă provocare pentru cariera sa. Antrenorul lusitan a avut discuții în legătură cu preluarea postului de selecționer al Nigeriei, conform președintelui Federației de Fotbal a țării, Amaju Pinnick.

José Mourinho in panchina durante Bologna-Roma - Serie A 2021/2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Nigeria caută un nou antrenor după despărțirea de Gernot Rohr, iar antrenorul aflat pe lista de succesori ai neamțului este managerul Romei. Pinnick a declarat că dorește un tehnician disciplinat, care să aibă foame de trofee, președintele nigerian având în vizor câștigarea Cupei Națiunilor a Africii anul viitor.
Pinnick este foarte ambițios și a declarat că a vorbit deja despre preluarea postului cu antrenorul trecut pe la echipe precum Real Madrid, Chelsea sau Tottenham, conform unui cotidian nigerian numit Daily Trust. "Impactul pe care trebuie să îl aibă noul antrenor trebuie să fie asupra disciplinei. Desigur că Mourinho este o opțiune. Nu o să vă spun că nu am vorbit cu Mourinho pentru că am făcut-o și ministrul sportului a vorbit și el și nu este nimic rău în asta".

Jose Mourinho, selecționerul Nigeriei? Oferta primită de portughez

Mourinho a semnat un contract pe 3 ani cu Roma în Mai cu dorința de a construi un proiect câștigator pentru următorii ani. Deși nu a avut parte de cel mai bun început de campanie, capitolinii fiind pe locul 6, la 14 puncte de liderul Inter, este puțin probabil ca antrenorul Romei să abandoneze această misiune atât de devreme.
Pinnick a dezvăluit și alți doi candidați alături de care a vorbit, și anume Jose Peseiro, fostul antrenor de la Porto și de la Sporting Lisabona și Mladen Krstajic, tehnicianul care a ajuns ulterior la Maccabi Tel Aviv. "Ei sunt genul de antrenori care nu pot fi subminați de jucători. Când am vorbit cu unul din ei marți, deja urmărea jucătorii noștri și îmi spunea lucruri pe care nici măcar eu nu le cunoșteam. A fost destul de impresionant și mi-a spus punctele forte ale fiecărui jucător și asta m-a luat prin surprindere".
Program Premier League Boxing Day 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo