Luka Jovic a semnat acum câteva zile cu Fiorentina și astăzi a debutat în tricoul viola. Toscanii și-au început seria partidelor de pregătire contra amatorilor de la Real Vicenza, pe care i-au învins cu 7-0.
La pauză a fost doar 2-0, dar Jovic a intrat pe teren în repriza secundă și a marcat de 4 ori. Atacantul de 24 de ani a înscris de două ori cu piciorul drept, o dată cu stângul și o dată cu capul.
Deși reușitele au venit în fața unei formații modeste, apetitul sârbului este de remarcat. Statistic vorbind, acesta a marcat în doar 45 de minute mai multe goluri decât a înscris pentru Real Madrid în ultimele 3 sezoane (3).
Liga
Un fost atacant al Realului aruncă săgeți spre Ancelotti! "Aveam nevoie de un astfel de antrenor"
28/07/2022 LA 10:53
Citește și:

Jovic vrea să-și relanseze cariera la Fiorentina

Jovic a fost constrâns să plece de la Real Madrid, după ce a devenit clar că Ancelotti nu se va baza pe el nici în viitorul sezon. Deși mai avea contract cu madrilenii, sârbul a acceptat rezilierea contractului pentru a semna cu Fiorentina, club care a văzut în el înlocuitorul perfect pentru Dusan Vlahovic, transferat la începutul anului la Juventus.
Jovic este considerat unul dintre cele mai proaste transferuri făcute vreodată de Real Madrid. Cumpărat cu 60 de milioane de € de la Frankfurt în 2019, după un sezon fantastic la gruparea din Bundesliga, sârbul nu s-a adaptat deloc pe Bernabeu.
În cei 3 ani petrecuți la Real (a fost împrumutat o jumătate de sezon înapoi la Frankfurt), Jovic a jucat numai 51 de meciuri în toate competiile, reușind doar 3 goluri.
Deși l-a lăsat să plece gratis la Fiorentina, Realul și-a luat o marjă de eroare și va încasa 50% dintr-un eventual transfer ulterior. Astfel, dacă Jovic va redeveni jucătorul de acum 3-4 ani și va fi cumpărat de un club mare, Realul își va recupera o parte din banii investiți în el.
Tatăl lui Jovic a trimis câteva săgeți către cei de la Real Madrid, după ce fiul său a fost îndepărtat de la campioana Europei.
"Este pasul potrivit. Esteo oportunitate pentru noi toți de a vedea cine are dreptate și cine greșește. Să ne privim în ochi și să vedem dacă suntem puternici sau nu", a spus tatăl lui Jovic pentru presa sârbă.
Liga
Unul dintre titularii lui Bayern, oferit în această vară la Real Madrid! Reacția "galacticilor"
15/07/2022 LA 05:53
Fotbal
Real îl "exilează" pe Luka Jovic! Unde poate ajunge sârbul care nu a impresionat la Madrid
17/06/2022 LA 17:29