Juventus l-a vândut pe Matthijs de Ligt la Bayern Munchen și era clar că formația torineză urma să transfere un alt fundaș central. Deși Pau Torres sau Gabriel Megalhaes erau variantele mai răsunătoare, echipa lui Allegri l-a preferat pe Gleison Bremer, jucătorul rivalilor de la AC Torino.
Conform Gazzetta dello Sport, cele două cluburi din Piemont au ajuns la un acord total, iar jucătorul urmează să facă miercuri vizita medicală și să semneze pe 5 ani. Juventus va plăti pentru brazilianul de 25 de ani 50 de milioane de € (41 de milioane sumă fixă și 9 milioane sub formă de bonusuri).
Prin acest transfer, Juventus a dat o dublă lovitură, deoarece Bremer a fost dorit insistent și de Inter. Vicecampioana Italiei făcuse de mult o ofertă, dar cea a "Bătrânei Doamnă" a fost mai mare. Inter dorea să achite doar 30 de milioane de € pentru Bremer și să-l includă în tranzacție și pe Cesare Casadei, un mijlocaș central de numai 19 ani. În plus, și oferta pentru jucător a fost mai consistentă din partea celor de la Juventus. Bremer ar putea încasa până la 5 milioane de € net pe sezon la echipa lui Allegri, pe când Inter îi oferise un salariu de 3,5 milioane de €.
Serie A
De Ligt le-a spus șefilor lui Juventus că vrea să plece! Allegri a identificat înlocuitorul ideal
11/07/2022 LA 09:53

Juventus a bătut palma cu AC Torino pentru transferul lui Gleison Bremer

Bremer devine astfel al 4-lea transfer al lui Juventus din această vară, după Andrea Cambiaso (de la Genoa - 8,5 milioane de € + Radu Drăgușin), Angel Di Maria și Paul Pogba (ambii veniți gratis). Dacă va confirma și Juventus va plăti și cele 9 milioane de € bonusuri către Torino, fundașul brazilian va deveni al 7-lea cel mai scump jucător din istoria "biaconerilor", doar Buffon, Arthur, Vlahovic, De Ligt, Higuain sau Cristiano Ronaldo costând mai mult de-a lungul timpului.
Gleison Bremer a ajuns la Torino în 2018, formația "granata" plătind pentru el 5,8 milioane de € către brazilienii de la Atletico Mineiro. După un prim sezon de acomodare cu Serie A, Bremer a devenit un punct fix în defensiva celor de la Torino, contribuind substanțial la rămânerea echipei pe prima scenă în ultimele stagiuni. În sezonul trecut, Bremer a fost ales cel mai bun fundaș central din Serie A.
Gleison Bremer este al 17-lea fotbalist din istorie care se transferă la Juventus de la marea rivală din oraș. Ultima mutare pe această axă a avut loc în 2013, când Angelo Ogbonna pleca de la Torino la Juventus pentru 15 milioane de €.
Astfel, Gleison Bremer va juca și în sezonul viitor în Derby della Mole, dar în tricoul "biaconerilor". În mod normal, brazilianul va face pereche cu Leonardo Bonucci în centrul defensivei lui Allegri. În lotul torinezilor mai sunt, pe postul de fundaș central, Federico Gatti și Daniele Rugani, astfel că nu ar fi exclus ca Juventus să mai transfere un apărător până la startul noului sezon.
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | PSG vrea să scape de un titular din sezonul trecut! Cui i l-a oferit
20/06/2022 LA 09:37
Ligue 1
Antrenorul care le-a refuzat pe Real Madrid și Inter i-a spus "NU" și lui PSG ! Oferta era uriașă
15/06/2022 LA 15:17