Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kvaratskhelia e cu adevărat fenomenal! Nici măcar Maradona nu a avut un start atât de bun la Napoli

Nicu Savin

Actualizat 31/10/2022 la 10:14 GMT+2

Khvicha Kvaratskhelia este noul idol al fanilor lui Napoli, care este cea mai în formă echipă din Europa. Parcursul fenomenal al echipei lui Spaletti se datorează în bună măsură prestațiilor magnifice ale goergianului de doar 21 de ani, care în primele 16 meciuri jucate pentru gruparea de sub Vezuviu a înregistrat cifre superioare celor reușite de Maradona în trecut.

Kvaratskhelia esulta per il gol in Napoli-Sassuolo - Serie A 2022/2023

Credit imagine: Getty Images

Napoli are un start de sezon la care probabil că nu visau nici cei mai împătimiți fani. Echipa lui Spaletti este lider în Serie A și are victorii pe linie în Champions League, fiind deja calificată în optimi. În ambele competiții, napoletanii au cel mai bun atac, iar modul în care și-au surclasat adversarii în majoritatea partidelor este cu adevărat uimitor.
Unul dintre motivele parcursului de vis al lui Napoli este Khvicha Kvaratskhelia, georgianul transferat înaintea sezonului pentru numai 10 milioane de €, de la Dinamo Batumi. Fanii lui Napoli văd deja în el un viitor Maradona și chiar dacă o asemenea comparație pare deplasată cifrele arată contrariul. La ultima partidă, 4-0 cu Sassuolo, georgianul a dat un nou recital, înscriind o dată și pasându-i decisiv lui Osimhen la alte două reușite.
În total, "Kvaradona", așa cum a fost poreclit atacantul de bandă, a jucat 16 partide pentru Napoli în acest sezon, reușind să marcheze 8 goluri și să ofere 10 assist-uri. Ca o comparație, legendarul Diego Armando Maradona nu reușea decât 6 goluri și 3 pase decisive în primele sale 16 meciuri jucate pentru gruparea din sudul Italiei.
Diego Maradona vs Khvicha Kvaratskhelia
Performanțele obținute de Maradona cu Napoli (două titluri în Serie A și o Cupă UEFA) nu au mai fost atinse până în prezent, dar suflarea napoletană visează cu ochii deschiși că și-a găsit un nou idol în Kvaratskhelia. Cu o grămadă de calități, georgianul pare genul de jucător capabil să creeze emulație în jurul său, iar Napoli pare mediul ideal în care un asemenea fotbalist să-și etaleze talentul.

Khvicha Kvaratskhelia, noul idol al fanilor lui Napoli

Fanii așteaptă de 32 de ani un Scudetto, iar în acest sezon șansa îi surâde parcă mai mult ca niciodată lui Napoli. Juventus, Milan sau Inter au arătat reale sincope în startul stagiunii, iar Roma, Lazio sau Atalanta par în continuare echipe care nu se pot gândi atât de departe.
Rezultatele excelente ale napoletanilor (15 vitorii și două egaluri în toate competițiile) se datorează în special unui managemant reușit, iar transferul lui Kvaratskhelia poate deveni una dintre cele mai inspirate decizii din istoria clubului.
Kvaratskhelia a fost crescut de academia lui Dinamo Tbilisi, dar în 2018 a fost cedat la Rustavi, o altă formație georgiană, pentru doar 200.000 de €. În 2019 a plecat în Rusia, unde a evoluat pentru Lokomotiv Moscova și Rubin Kazan. Începutul războiului din Ucraina l-a determinat să plece din Rusia și a revenit în Georgia, la Dinamo Batumi, iar prestațiile sale din a doua jumătate a sezonului trecut l-au adus în atenția multor cluburi importante din Occident.
Tottenham, Bayer Leverkusen și Borussia Moenchengladbach au fost intersate de el în vara trecută, dar Napoli a reușit în final să-l transfere. "Sper că am dat o mare lovitură", spunea Aurelio De Laurentiis după perfectarea transferului, iar după numai câteva luni patronul lui Napoli are deja pariul câștigat.
Interesant este că Kvaratskhelia putea ajunge mult mai devreme în Serie A. În 2017, pe când avea doar 17 ani, gruzinul a fost la un pas să semneze cu Udinese, care îl urmărise luni bune și era hotărâtă să-l achiziționeze. Din nefericire, atacantul a suferit o accidentare foarte gravă la genunchi, care i-a pus sub semnul întrebării continuarea carierei, astfel că friulanii au renunțat la el.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo