Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

La 40 de ani, Zlatan Ibrahimovic egalează un record deținut de Ronaldo și o menține pe AC Milan în lupta la titlu

Eurosport
DeEurosport

Publicat 10/01/2022 la 16:23 GMT+2

I-a luat doar două minute lui Ibrahimovic să înscrie duminică, în partida susținută de AC Milan în deplasare la Venezia, și astfel a egalat un record impresionant deținut de Cristiano Ronaldo.

Zlatan Ibrahimovic contro il Venezia - Serie A

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Viviana Moraru
Zlatan Ibrahimovic continuă să impresioneze, chiar și la 40 de ani. Atacantul a fost titular în ultima partidă de campionat a celor de la Milan, și după doar 2 minute a reușit să înscrie în poarta nou-promovaților de la Venezia. Prin acest gol, Ibrahimovic a marcat împotriva a 80 de echipe diferite de club, în întreaga carieră de jucător profesionist, împărțind acest record cu atacantul lui Manchester United, Cristiano Ronaldo.
Atacantul suedez este principalul marcator în acest sezon al celor de la Milan, având 8 goluri marcate în 13 partide de campionat. Acesta are de asemenea, una dintre cele mai bune medii de goluri per minut din Serie A. Un alt record impresionant este faptul că, din 1999 Ibrahimovic a marcat cel puțin un gol în fiecare an. Un lucru interesant este faptul că Rafael Leao, cel care i-a pasat la golul din partida de duminică, este născut în anul în care Ibra marca primul său gol ca jucător profesionist de fotbal.
După victoria de pe terenul Veneziei, AC Milan s-a aflat pe primul loc în Serie A până la partida celor de la Inter. Totuși, cele două rivale par a fi principalele candidate la titlu în acest sezon, fiind despărțite doar de un punct, însă nerazzurri au o partidă în minus față de contracandidate.

Ibrahimovic nu se gândește încă la retragere

În ciuda vârstei, Ibrahimovic este în continuare un jucător pe care Stefano Pioli se bazează la Milan. Se zvonește că suedezul își va prelungi contractul pe San Siro, iar retragerea sa întârzie să apară, atacantul având o condiție fizică de invidiat. La începutul lunii, Ibrahimovic vorbea într-un interviu despre o posibilă retragere: "Vreau să joc cât mai mult posibil. Atât timp cât simt adrenalina, voi continua. Nu știu ce se va întâmpla după fotbal și mă tem puțin să mă opresc. Vom vedea, dar vreau să continui să joc pentru a nu avea vreun regret", a declarat "Ibra".
Suedezul a mai afirmat că are ca obiectiv câștigarea unui nou Scudetto, și totodată, și-a manifestat dragostea față de clubul italian la care evoluează în prezent : "Încă am obiective pe care le pot atinge și vreau să câștig un nou Scudetto. Sper să rămân la Milan pe viață."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo