Situația geopolitică tensionată din Ucraina afectează serios lumea sportului. Pe lângă decizia UEFA de a muta finala Champions League de la Sankt Petersburg, cluburile au hotărât să renunțe la parteneriatele pe care le aveau cu companiile rusești sau au refuzat să mai facă deplasarea în Rusia pentru meciurile pe care le aveau programate pe teritoriul acestei țări.
În plus, și Federația Italiană de Fotbal a decis să ia o măsură prin care încearcă să tragă un semnal de alarmă cu privire la gravitatea conflictului militar dintre Rusia și Ucraina.
Astfel, forul a hotărât ca toate meciurile de fotbal programate în acest weekend, atât la nivel de profesioniști, cât și la amatori, să înceapă cu 5 minute mai târziu decât erau programate.
Serie A
Deja campion al României, Adiță Păun a sărbătorit titlul Milanului pe stadion și în piața Domului
26/05/2022 LA 05:56
"Fără să se facă o deosebire, profesionişti şi amatori se vor uni într-o singură mărturie a păcii, atrăgând atenţia fanilor asupra respectului pentru viaţă şi a necesităţii de a se găsi o soluţie diplomatică pentru criza din Ucraina.
Valorile universale ale sportului ne cer să reflectăm asupra situației. Nu vrem să întoarcem privirea. Susținem sentimentul răspândit în rândul opiniei publice din Italia, care este și la nivel mondial, și vrem să transmitem un mesaj clar: mișcarea fotbalistică națională este sensibilă și extrem de îngrijorată în privința evenimentelor din ultimele ore. Sportul nu face politică, dar transmite un mesaj puternic pentru pace", a precizat președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, citat de Gazzetta dello Sport.
Citește și:

UEFA A SCHIMBAT LOCAȚIA FINALEI CHAMPIONS LEAGUE

Comitetul Executiv al UEFA a avut astăzi o ședință extraordinară în urma escaladării grave a situației de securitate din Europa. Forul continental a decis să mute finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg pe Stade de France, din Saint-Denis. Meciul se va juca așa cum era programat inițial sâmbătă, 28 mai, la ora 21:00 CET.
"UEFA dorește să-și exprime mulțumirile față de Emmanuel Macron, președintele Franței, pentru sprijinul personal și angajamentul său de a muta cel mai prestigios joc din Champions League în Franța, într-o perioadă de criză fără egal. Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal și a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferințe umane cumplite și distrugeri.
La ședința de astăzi, Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, ca cluburile și echipele naționale ruse și ucrainene care concurează în competițiile UEFA să fie obligate să-și joace meciurile de acasă în locații neutre", a anunțat UEFA.
Serie A
Un fotbalist uriaş, în faţa celor mai tari fani din Serie A. Anunţul preşedintelui Salernitanei
25/05/2022 LA 06:35
Serie A
Ibrahimovic i-a dedicat titlul din Serie A lui Mino Raiola: "M-ar fi sfătuit să fur și mai mulți ban
23/05/2022 LA 10:52