Valentin Mihăilă a debutat la Atalanta la numai o săptămână după ce a semnat cu gruparea din Bergamo. Românul a fost aruncat în luptă de Gasperini în repriza secundă a meciului cu Cagliari, pierdut de lombarzi cu 1-2.
Imediat după ce a intrat pe teren, Mihăilă a avut două incursiuni bune pe flancul drept, dar apoi a fost șters, nefiind ajutat nici de coechipieri, care au făcut unul dintre cele mai modeste meciuri din acest sezon.
Gasperini nu și-a putut face o idee despre Mihăilă în cele 20 de minute cât acesta a fost pe teren, menționând că trebuie să treacă mai mult timp pentru a-l cunoaște cu adevărat.
Serie A
Inter rămâne la două puncte de AC Milan înainte de ultima etapă din Serie A! Cagliari, învinsă ușor
15/05/2022 LA 17:55
"Trebuie să-i cunoaștem mai bine (n.r. pe Mihăilă și Boga, jucător trasnferat de Atalanta de la Sassuolo). Mihăilă a mai jucat în dreapta și la Parma. Am încercat să aduc un echilibru în atac, pentru că aveam prea mulți jucători pe partea stângă", a spus Gasperini, citat de Parma Live.
Citește și:

Mihăilă, taxat de presa italiană după debutul la Atalanta

Deși a jucat foarte puțin și a intrat când echipa sa era în inferioritate și condusă cu 2-1, jurnaliștii italieni au taxat evoluția românului, chiar dacă au subliniat că e greu de judecat un fotbalist după un timp atât de scurt.
"A fost total în afara jocului. Este greu de judecat după prima apariție, dar este o combinație între puțin și nimic", au notat jurnaliștii de la Tutto Mercato, care i-au acordat nota 5,5 jucătorului român.
Dacă Mihăilă nu a impresionat, Răzvan Marin a făcut un meci foarte bun pentru Cagliari și a primit nota 6,5.
"A alergat foarte mult, a pus presiune pe mijlocașii Atalantei. Nu este avantajat de faptul că echipa joacă eminamente defensiv. A pasat foarte bine în adâncime, către Bellanova, pentru golul doi reușit de Cagliari", a fost descris jocul mijocașului de sursa citată.
Serie A
Mihăilă, adio Atalanta! Anunțul făcut de italieni
20/04/2022 LA 07:25
Fotbal
Bicfalvi a înscris în campionatul Rusiei, în remiza cu TSKA Moscova! Mihăilă, doar rezervă în Italia
03/04/2022 LA 16:29