Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Milan s-a impus contra Romei, meci în care Zlatan a intrat în istorie! Tătăușanu, evoluție solidă

Nicu Savin

Publicat 31/10/2021 la 23:45 GMT+2

Ciprian Tătărușanu a fost integralist pentru AC Milan în victoria cu 2-1 de pe terenul Romei, din etapa 11-a din Serie A, partidă în care Zlatan Ibrahimovic a marcat golul cu numărul 400 în carieră.

Ibrahimovic esulta per il gol in Roma-Milan - Serie A 2021/2022

Credit imagine: Getty Images

Napoli s-a impus la limită în deplasarea de la Salernitana, scor 1-0 (Zielinski - min.61), astfel că AC Milan era obligată să câștige în deplasare cu AS Roma pentru a rămâne la egalitate de puncte cu napoletanii în fruntea clasamentului din Seria A.
Meciul a început echilibrat și numai o ocazie a lui Pellegrini din minutul 3 a animat prima parte a primei reprize. Apoi a ieșit la rampă Zlatan Ibrahimovic, care a executat înșelător o lovitură liberă în minutul 26, iar Rui Patricio nu a avut nicio reacție.
"Vreau să arăt tuturor că 40 este doar un număr, încă pot să fac ce îmi place. Nu pot juca așa cum o făceam acum 5-10 ani, dar sunt mai inteligent și mai experimentat", a declarat Ibrahimovic într-un interviu recent pentru Telefoot, iar felul în care a marcat în această seară reflectă exact spusele sale.
Acesta a fost al 400-lea gol al carierei pentru atacantul seudez în campionatele naționale unde a activat (Suedia, Olanda, Italia, Spania, Franța, Anglia și Statele Unite ale Americii). 150 dintre aceste reușite au venit în Serie A, iar faptul că Zlatan a bifat această bornă la vârsta de 40 de ani scoate în evidență lucruri aproape incredibile.
Pe data de 30 octombrie 1999 Ibrahimovic marca primul său gol în fotbalul profesionist, dată la care mai mult de 15% din jucătorii care au cel puțin un meci în Serie A în acest sezon nici măcar nu erau născuți.
Citește și:

AS Roma - AC Milan 1-2 | "Rossonerii" își continuă starul perfect de sezon

Dincolo de performanța remarcabilă a lui Ibrahimovic, Milan a făcut un meci extrem de solid pe Olimpico. Rafael Leao a marcat în minutul 37, dar reușita a fost anulată pe motiv de off-side. Același lucru s-a întâmplat și în minutul 50, când Zlatan s-a bucurat degeaba pentru o a 2-a reușită, VAR-ul anulând-o tot pentru off-side.
Suedezul a fost din nou decisiv câteva minute mai târziu, scoțând un penalty în urma unui duel cu Ibanez, pe care Kessie l-a transformat fără probleme în minutul 57. Jocul a curs în continuare în favoarea Milanului, deși echipa lui Mourinho a pus o mare presiune la poarta lui Tătărușanu, în special după ce a Theo Hernadez a fost eliminat în minutul 66 pentru cumulul de cartonașe galbene.
Totuși, atunci când "giallorosii" au creat oarecare pericol, goalkeeper-ul român a fost de fiecare dată foarte sigur, iar când a fost depășit, mingea nu a prins cadrul porții. Românul nu a mai avut ce face însă în minutul 90+3, când El Shaarawy a șutat imparabil din interiorul careului. A fost însă prea târziu pentru romani să mai revină și nimic notabil nu s-a mai întâmplat până la final.
Așadar, AC Milan a câștigat cu 2-1 și își continuă cursa către primul titlu din Serie A după o pauză de 11 ani. Echipa lui Pioli se află la egalitate cu Napoli în fruntea clasamentului, cele 2 având un avantaj de 7 puncte în fața lui Inter, ocupanta poziției a 3-a.
Rezultatele etapei a 11-a din Serie A
  • Torino - Sampdoria 3-0
  • Lazio - Atalanta 2-2
  • Verona - Juventus 2-1
  • Sassuolo - Empoli 1-2
  • Inter - Udinese 2-0
  • Fiorentina - Spezia 3-0
  • Salernitana - Napoli 0-1
  • Genoa - Venezia 0-0
  • AS Roma - AC Milan 1-2
  • Bologna - Cagliari - luni, ora 21:45
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo