Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Milan s-a impus în "Derby della Madonnina" și lupta pentru Scudetto e mai deschisă ca niciodată

Nicu Savin

Actualizat 05/02/2022 la 20:59 GMT+2

AC Milan a câștigat cu 2-1 marele derby cu Inter și a revenit în lupta pentru titlu în Serie A. Campioana a condus cu1-0 și a avut meciul în mână, dar Gioroud a marcat de două ori pe final și a adus toate punctele echipei lui Pioli.

Olivier Giroud esulta dopo il gol durante Inter-Milan - Serie A 2021-22

Credit imagine: Getty Images

Inter a abordat derby-ul cu AC Milan la adăpostul unui avans de 4 puncte în fruntea clasamentului. Milan era practic echipa obligată să câștige, dar "nerazzurrii" au început mult mai bine duelul de pe Meazza. Barella a trimis puțin pe lângă poartă în minutul 26, iar Maignan a avut două intervenții de excepție în fața lui Dumfries (min.28) și Lautaro Martinez (min.37).
Portarul Milanului nu a mai avut ce face însă în minutul 38, când Perisic a deschis scorul cu un voleu sigur în urma unui corner, stabilind scorul pauzei. Acesta a fost al 50-lea gol reușit de Perisic în tricoul Interului, iar croatul nu-și putea alege un moment mai potrivit pentru atingerea acestei borne.
Citește și:

Inter - AC Milan 1-2 | Echipa lui Pioli a relansat lupta pentru Scudetto

În repriza secundă Milanul a ieșit la joc, dar luciditatea le-a lipsit elevilor lui Pioli în prima parte și tot Inter părea că deține controlul jocului. Jucătorii lui Inzaghi nu au pus însă prea mare presiune la poarta adversă și acest lucru i-a costat scump.
În minutul 75, Alexis Sanchez a pierdut o minge într-o zonă nepermisă, iar balonul a juns la Brahim Diaz. Ibericul a șutat modest de la marginea careului, dar mingea fost a deviată și a ajuns la Giroud, care l-a învins pe Handanovic după o execuție din alunecare.
Peste doar 3 minute, Giroud a reușit dubla. Francezul a primit o pasă excelentă de la Calabria, a pivotat superb și l-a executat pe Handanovic cu un șut plasat, la colțul lung.
Inter s-a aruncat în atac pe final, dar nu s-a mai apropiat periculos de poarta lui Maignan și s-a terminat 1-2. Campioana Italiei a pierdut astfel un meci pe care l-a controlat timp de 75 de minute și a ratat șansa de a se distanța decisiv în lupta pentru Scudetto.
În urma acestui rezultat, lupta la vârf în Serie A devine una extrem de palpitantă. Inter are acum numai un punct avans față de Milan, dar și un meci mai puțin disputat. De asemenea, echipa lui Inzaghi are numai 4 puncte peste Napoli, formație cu care se va înfrunta în etapa viitoare. Milan va juca acasă cu Sampdoria și în cazul unui succes ar putea reveni în fotoliul de lider, asta dacă Inter nu câștigă la Napoli.
Chiar dacă deocamdată nu contează, Milan are un avantaj important în urma succesului contra marii rivale. Dacă cele două echipe vor termina campionatul la egalitate de puncte, "rossonerii" vor fi în față, pentru că au avantaj la duelurile directe, partida tur încheindu-se la egalitate, scor 1-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo