Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho și-a stabilit principala țintă de pe piața de mercato: un fundaș pe care l-a pregătit în Premier League

Bianca Dumitru

Publicat 06/12/2021 la 12:29 GMT+2

După înfrângerea cu Inter, scor 0-3, Jose Mourinho i-a anunțat pe șefii de la AS Roma că își dorește un fundaș din Premier League. Este vorba despre Diogo Dalot, jucătorul de 22 de ani al celor de la Manchester United.

José Mourinho - Genoa-Roma Serie A 2021-22

Credit imagine: Getty Images

AS Roma a fost învinsă în weekend cu scorul de 0-3 de Inter, într-un meci din a 16-a etapă a Serie A, echipa lui Jose Mourinho fiind în acest moment în afara locurilor care garantează prezența în următorul sezon în cupele europene.
Fiind conștient că are nevoie de întăriri, antrenorul își face în aceste zile lista cu jucătorii pe care și-i dorește la Roma. Potrivit presei din Italia, Mourinho a pus ochii pe un fundaș din Premier League.
Conform celor de la Gazzetta dello Sport, tehnicianul l-a informat pe directorul tehnic al clubului că principala sa țintă pentru perioada de mercato din iarnă este Diogo Dalot, jucătorul lui Manchester United.
Portughezul în vârstă de 22 de ani nu a adunat foarte multe minute în acest sezon de Premier League, iar Mourinho și l-ar dori la Roma, antrenorul cunoscându-l din 2018, când l-a transferat de la Porto la Manchester United.
Diogo Dalot, care este cotat de site-ul transfermarkt.com la 10 milioane de euro, mai are contract cu englezii până în 2023.
Citește și:

Mourinho vrea să dea afară o jumătate de echipă în iarnă

La sfârșitul lunii octombrie, presa din Italia a scris că AS Roma urmează să se despartă de mai mulți jucători în perioada de mercato din iarnă. Jurnaliștii de la Calcio Mercato au anunțat că Jose Mourinho le-a comunicat șefilor săi că vrea să renunțe la mai mulți fotbaliști, cerând întăriri.
Unul dintre cei la care portughezul ar renunța oricând este Bryan Reynolds, americanul adus în vară pentru 6,75 de milioane de euro, pentru care nu există însă interes din partea altor formații. De asemenea, dintre fundașii Romei, și Smalling, și Kumbulla sunt vizați pentru a pleca de la echipă, primul pentru că are frecvent probleme cu accidentările, iar cel de-al doilea pentru că nu se ridică la nivelul dorit de antrenor. Nu în ultimul rând, Calafiori ar putea fi protagonistul unui împrumut în cazul în care Spinazzola va reveni într-o formă bună după accidentarea care îl ține acum în afara terenului.
În ceea ce-i privește pe mijlocași, Mourinho consideră că acesta este departamentul care îi pune cele mai multe probleme. Antrenorul nu este mulțumit de prestațiile lui Diawara și Villar, care au avut mai multe oferte în vară pe care le-au refuzat. În cazul în care nu are alte variante, Mourinho i-ar putea folosi în linia de mijloc pe Veretout și Cristante, tehnicianul dorindu-și să scape din lot de tânărul Bove.
Referitor la jucătorii de atac, portughezul ar vrea să scape de Mayoral, care este împrumutat de Real Madrid la Roma până la finalul acestui sezon, cu opțiune de cumpărare. Fotbalistul a fost aproape de Fiorentina și Crystal Palace în vară, dar mutarea nu s-a concretizat atunci.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Program transmisiuni Premier League, etapa 15
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo