Radu Drăgușin a fost unul dintre fundașii convocați de Florin Bratu pentru meciurile de pregătire ale echipei naționale de tineret a României din luna octombrie.
Fotbalistul în vârstă de 19 ani a refuzat să se prezinte la națională. Potrivit site-ului Federației Române de Fotbal, fundașul și-a motivat decizia spunând că are nevoie de timp pentru a se acomoda la noua sa echipă, Sampdoria, la care a fost împrumutat de Juventus.
"Radu Drăgușin a refuzat convocarea la echipa națională Under 21. Astfel, jucătorul de 19 ani nu se va prezenta la acțiunea din luna octombrie, când România U21 are programat un stagiu de pregătire în Spania, unde va întâlni Suedia U20 și Mexico U21. Internaționalul român și-a motivat gestul prin dorința de a rămâne la echipa de club pentru a se acomoda, având în vedere că în urmă cu trei săptămâni a fost împrumutat de Sampdoria de la Juventus Torino", a fost mesajul postat pe site-ul frf.ro.
Premier League
Radu Drăgușin, cerut în Premier League de un club de Champions League! Anunțul presei italiene
17/11/2022 LA 14:45
După decizia lui Drăgușin, selecționerul Florin Bratu a spus că regretă că tânărul jucător a luat o astfel de hotărâre și a explicat că principiile sale privind convocarea și titularizarea sunt mereu transparente și corecte. Ca atare, ar fi vorba doar de o lipsă de maturitate la fotbalist de la care se aștepta la altceva, acesta venind din Serie A.
"Este un refuz. Învoire ar fi fost cu acceptul nostru. Noi l-am convocat, voiam să fie lângă noi la U21. Este alegerea lui Radu, o respectăm. Am vorbit ieri cu el, m-a sunat, și i-am spus că se grăbește. Nu pot să-i impun nimic, pot doar să-l ajut dacă își dorește. Eu am venit cu niște principii: să joci la echipa de club sau să completez cu jucători când ai probleme de lot.
Eu am făcut performanța la tineret după ce am fost un antrenor corect, mereu am dat șansă tuturor. Radu cred că avea nevoie de echipa națională acum. El s-a transferat la o echipă frumoasă, Sampdoria, dar unde este greu să joace. Are o concurență incredibilă acolo, e complicat să joace. Noi am vrut să-i oferim șanse la echipa națională", a spus Bratu.

"Vi se pare că e un mediu propice pentru a face performanță?"

Astăzi, agentul lui Radu Drăgușin a vorbit despre discuția care a avut loc între fundașul împrumutat de Juventus la Sampdoria și selecționerul naționalei de tineret. Florin Manea a declarat că nu consideră că la echipa U21 a României este o atmosferă benefică pentru ca jucătorii să facă performanță.
"Florin Bratu a zis că îl ajută pe jucător. La ce să îl ajute? Să mute bagajul, să facă curat prin cameră? Dacă voia să îl ajute, îl băga să joace la echipa națională. Radu Drăgușin nu a refuzat să joace la naționala de tineret. I s-a comunicat că dacă nu evoluează la echipa de club, nu va juca la U21.
În momentul în care a primit convocarea, el a spus că situația lui nu s-a schimbat cu nimic și că încă nu joacă la Sampdoria. Normal că te deranjează să vii de unde vii și să joci 6 minute. Vi se pare că e în regulă ce se întâmplă la lotul național? E un mediu propice pentru a face performanță? Am văzut și scandalul ăla din avion, nu e normal așa ceva", a declarat Florin Manea pentru Realitatea Sportivă.
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235746.png
Serie B
Campionatul din Europa cu 10 români este cel mai echilibrat din Europa! 3 puncte despart 7 echipe
19/10/2022 LA 11:30
Serie B
George Pușcaș va fi coleg cu un alt român în Italia! Echipa pentru care va semna
25/08/2022 LA 04:54