Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oficial | Luca Popa a semnat cu Venezia la doar 15 ani

Romeo Ene

Publicat 28/07/2021 la 16:44 GMT+3

Luca Popa va evolua la nou-promovata Venezia în următoarele 3 sezoane la doar 15 ani. Chiar şi aşa, puştiul român impresionează prin talie, având 1.90 m, iar postul pe care evoluează este cel de fundaş central.

Venezia - Serie B 2020/2021

Credit imagine: Imago

Venezia a promovat în Serie A după o pauză de 19 ani, reuşind să câştige barajul de promovare. Chiar dacă nu a împlinit încă 16 ani, Luca Popa va evolua la formaţia Primavera a Veneziei. Cotat de site-ul Transfermarkt la 10.000 de euro, Luca Popa a fost dorit insistent de FCSB, dar a preferat să meargă în Italia, acolo unde va fi cel de-al 8-lea român din Serie A.

Luca Popa va juca la Venezia

Jucătorul român este considerat lider de generaţie, fiind crescut de CSM Oradea. Este internaţional U16 al României, iar acum are şansa de a se dezvolta într-un campionat foarte puternic.
Dacă în sezonul 2015-2016 Venezia era în liga a patra din Italia, acum a reuşit promovarea în Serie A după aproape 20 de ani, ţinând cont că sezonul 2001-2002 este ultimul în care noua formaţie a românului a evoluat pe prima scenă.
Popa a evoluat în ultimul sezon în liga a treia din România, la CAO Oradea. Se pare că jucătorul român nu va face doar act de prezenţă, iar acesta ar putea beneficia de antrenamente numeroase cu jucătorii din lotul echipei mari. În urmă cu un an, Luca Popa ar fi putut ajunge la Inter, acolo unde a făcut un stagiu în academia actualei campioane din Serie A.
Luca Popa se alătură altor 7 jucători care evoluează în Serie A: Ionuţ Radu (Inter), Vlad Chiricheş (Sassuolo), Radu Drăguşin (Juventus), Ştefan Radu (Lazio), Louis Munteanu (Fiorentina), Răzvan Marin (Cagliari) şi Andrei Mihăilă (jucător ce a fost recent transferat de Genoa la doar 16 ani).
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo