Juventus a fost la un pas să rateze Champions League în sezonul trecut, iar startul acestei stagiuni nu este nici pe departe cel așteptat. Problemele torinezilor sunt însă și de altă natură decât cele din plan sportiv. Conform Gazzetta dello Sport, clubul este anchetat pentru fraudă contabilă în perioada 2018-2021.
Președitnele Andrea Agneli, vicepreședintele Pavel Nedved, dar și Fabio Paratici (fostul director sportiv, actualmente la Tottenham) au fost chemați la audieri de către reprezentanții Gărzii Financiare, care au descins la sediul clubului din Torino.
Autoritățile din Peninsulă vor lua la puricat bilanțurile contabile ale clubului din ultimii 3 ani, bănuid că șefii "Bătrânei Doamne" au apelat la înșelăciuni în acte în această perioadă. Sunt vizate toate tranzacțiile făcute de Juventus în ultimele 3 sezoane, inclusiv transferurile de jucători.
Fotbal
România în Liga Națiunilor! Ne batem "parte în parte" cu adversarii, ca valoare de piață
17/12/2021 LA 09:25
Citește și:

Juventus, suspectată de fraudă contabilă

De altfel, schimbul Pjanic - Arthur pe axa Juventus - Barcelona ar fi fost operațiunea care a atras atenția autorităților. Bosniacul a ajuns pe Camp Nou fiind evaluat la 60 de milioane de €, astfel că Juventus a mai plătit 12 milioane pentru Arthur, cotat la 72 de milioane, sume care au generat bănuielile forurilor competente din Italia. Sursa citată notează că Juventus este în vizorul autorităților pentru "comunicări false de la firmele cotate și emiterea de facturi pentru operațiuni inexistente".
Cazul este în plină desfășurare, dar dacă torinezii vor fi găsiți vinovați se va isca cu siguranță un nou scandal de proporții în fotbalul italian. Juve riscă sancțiuni dintre cele mai grave, echipa putând fi chiar depunctată dacă se cva dovedi că a înclcat legea.
Un caz similar a avut loc în 2018, când Chievo a primit o penalizare de 3 puncte și o amendă de 200.000 de 8 pentru infracțiuni asemănătoare, clubul din Verona ajungând între timp să dea chiar faliment.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Fotbal
Balonul de Aur 2021 | Messi, pentru a 7-a oară cel mai bun fotbalist al lumii! Toți laureații serii
29/11/2021 LA 22:10
Fotbal
Topul fotbaliștilor care nu au meritat Balonul de Aur. Cei mai controversați câștigători
22/11/2021 LA 09:15