Paul Pogba la Juventus, afacere încheiată! Mijlocașul va câștiga jumătate din cât i-a propus United

Nicu Savin

Actualizat 23/06/2022 la 22:53 GMT+3

Paul Pogba va juca din nou la Juventus, formație cu care agentul său a ajuns astăzi la un acord final. Astfel, francezul revine la Torino după 6 ani petrecuți la Manchester United, iar gruparea din Piemont se poate lăuda că a dat o super lovitură deoarece nu a plătit niciun ban pentru mijlocaș.

Paul Pogba (France) à l'échauffement avec les Bleus

Credit imagine: Getty Images

Paul Pogba va fi jucătorul lui Juventus din sezonul următor. Informația a fost oferită de reputatul jurnalist Fabrizio Romano, una dintre cele mai bune surse în materie de transferuri. Se știa de multă vreme că francezul negociază revenirea la Torino, dar se pare că acum s-a ajuns la un acord total.
Astăzi, agentul jucătorului a purtat ultimele discuții cu șefii lui Juventus și totul a fost pus la punct. Pogba se află încă în vacanță, dar va merge la Torino la începutul lunii iulie pentru a semna contractul și a începe pregătirea sub comanda lui Allegri.
Așadar, Pogba revine după 6 ani la Juventus, perioadă în care a jucat pentru Manchester United. Englezii au plătit pentru el peste 100 de milioane de € în 2016, iar acum l-au pierdut gratis. Și nu e prima oară. În 2012, mijlocașul a semnat cu Juventus tot din postura de jucător liber.
Citește și:

Pogba va câștiga la Juventus jumătate din salariul pe care i l-a oferit Man United în 2021

Conform Gazzetta dello Sport, Pogba va avea la Juventus un salariu stagional de 8 milioane de €, la care se vor adăuga anumite bonusuri, în funcție de performanțe. Suma reprezintă doar jumătate din ceea ce îi oferea Manchetser United în vara trecută, când șefii de pe Old Trafford încercau să-l convingă pe francez să-și pună semnătura pe un nou contract.
Totul a fost dezvăluit în cadrul documentarului despre viața și cariera lui Paul Pogba, apărut recent. Deranjat că oferta de la United a venit prea târziu, Pogba a refuzat propunerea, catalogând "un nimic" suma propusă. Presa engleză a transliterat o discuție avută de Pogba cu Mino Raiola, fostul său agent, care a decedat între timp. Impresarul era de acord că suma avansată de United este prea mică pentru valoarea mijlocașului.
Iată o parte a discuției dintre Pogba și Mino Raiola:
Mino Raiola: "Paul, te afli într-o situație particulară. Habar nu ai".
Paul Pogba: "Manchester United a făcut o a doua ofertă"?
Mino Raiola: "Da! Ei vor absolut să rămâi. Pentru mine, oferta nu reflectă asta. Le-am spus: 'Dacă vreți să rămână, nu-i faceți această ofertă.' O să-i fac să înțeleagă asta. Dacă ei chiar vor să rămâi și vor să construiască un proiect în jurul tău, de data aceasta trebuie să acționeze altfel și să pună banii pe masă"!
Paul Pogba: "Ei mint... Cum poți să-i spui unui jucător că îl vrei și să-i oferi un nimic? N-am mai văzut asta până acum".
Într-una dintre ultimele scene ale documentarului, Pogba explică faptul că vrea să le demonstreze celor de la Man United că au greșit prin abordarea față de el: "Dorința mea este să îi arăt lui Manchester United că a făcut o greșeală atunci când a așteptat să îmi ofere un nou contract. Și să le arăt și celorlalte cluburi că Manchester United a greșit."
Timpul va demonstra dacă Pogba a luat decizia corectă, dar cert este că el s-a întors la clubul unde a jucat cel mai bun fotbal al carierei, fiind considerat de mulți specialiști în acea vreme un viitor Balon de Aur.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo