Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea fabuloasă a ultimului jucător transferat de Juventus! Acum 5 ani muncea în construcții

Nicu Savin

Publicat 02/02/2022 la 23:57 GMT+2

Juventus l-a transferat în ultima zi de mercato pe Federico Gatti, un fundaș central de la Frosinone. Acesta se va alătura abia din vară echipei lui Allegri, iar viitorul său se anunță unul strălucit. Într-un interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport, Gatti a dezvăluit că în prima parte a carierei a trebuit să muncească în construcțiii pentru a-și ajuta familia.

Federico Gatti, Frosinone, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Juventus a realizat cel mai răsunător transfer al iernii prin aducerea lui Dusan Vlahovic de la Fiorentina. Torinezii l-au luat și pe Denis Zakaria de la Borussia Monchengladbach, dar au mai realizat o mutare, de care s-a vorbit mai puțin.
Este vorba despre transferului lui Federico Gatti de la Frosinone. Gatti este un fundaș central de numai 23 de ani, care a avut un parcurs incredibil în carieră. Până în vara anului trecut, acesta nu a jucat mai sus de Serie B. În iunie 2021, Frosinone plătea 150.000 de € pentru el celor de la Pro Patria (Serie C). După numai jumătate de an, cei de la Frosinone au obținut 7,5 milioane de € de la Juventus și se vor folosi de Gatti până la vară.
Citește și:

Federico Gatti: "Am lucrat ca zidar.. A fost greu, dar m-a ajutat la condiția fizică"

Faptul că a ajuns atât de repede de la o echipă de pluton de liga a 3-a la una dintre marile formații ale Italiei nu este singurul lucru ieșit din comun în ceea ce-l privește pe Gatti. Acesta a dezvăluit într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport că în primii ani ai carierei a fost nevoit să muncească în construcții, pentru că familia sa avea probleme financiare, iar din fotbal nu câștiga mai nimic.
"Tatăl meu a rămas fără slujbă și a trebuit să răsplătesc eforturile pe care le-a făcut pentru mine. Am lucrat ca zidar, făceam ferestre sau reparam acoperișuri. A fost greu, dar mi-a fost de folos pentru condiția fizică", a spus Gatti.
Poreclit deja "noul Chiellini" la Torino, Gatti pare un om potrivit pentru mentalitatea de la Juventus, acolo unde spiritul de luptă și sacrificiu au domnit întotdeauna.
Transferul lui Gatti la Juventus ar putea avea urmări nu tocmai bune pentru Radu Drăgușin. Românul nu s-a adaptat la Sampdoria și a fost împrumutat la Salernitana până în vară, dar sunt șanse mari că și în sezonul viitor să joace la alt club, fiind greu de crezut că va fi păstrat de Allegri în lotul "Bătrânei Doamne".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo