Juventus a realizat cel mai răsunător transfer al iernii prin aducerea lui Dusan Vlahovic de la Fiorentina. Torinezii l-au luat și pe Denis Zakaria de la Borussia Monchengladbach, dar au mai realizat o mutare, de care s-a vorbit mai puțin.
Este vorba despre transferului lui Federico Gatti de la Frosinone. Gatti este un fundaș central de numai 23 de ani, care a avut un parcurs incredibil în carieră. Până în vara anului trecut, acesta nu a jucat mai sus de Serie B. În iunie 2021, Frosinone plătea 150.000 de € pentru el celor de la Pro Patria (Serie C). După numai jumătate de an, cei de la Frosinone au obținut 7,5 milioane de € de la Juventus și se vor folosi de Gatti până la vară.
Citește și:
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
18/05/2022 LA 06:42

Federico Gatti: "Am lucrat ca zidar.. A fost greu, dar m-a ajutat la condiția fizică"

Faptul că a ajuns atât de repede de la o echipă de pluton de liga a 3-a la una dintre marile formații ale Italiei nu este singurul lucru ieșit din comun în ceea ce-l privește pe Gatti. Acesta a dezvăluit într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport că în primii ani ai carierei a fost nevoit să muncească în construcții, pentru că familia sa avea probleme financiare, iar din fotbal nu câștiga mai nimic.
"Tatăl meu a rămas fără slujbă și a trebuit să răsplătesc eforturile pe care le-a făcut pentru mine. Am lucrat ca zidar, făceam ferestre sau reparam acoperișuri. A fost greu, dar mi-a fost de folos pentru condiția fizică", a spus Gatti.
Poreclit deja "noul Chiellini" la Torino, Gatti pare un om potrivit pentru mentalitatea de la Juventus, acolo unde spiritul de luptă și sacrificiu au domnit întotdeauna.
Transferul lui Gatti la Juventus ar putea avea urmări nu tocmai bune pentru Radu Drăgușin. Românul nu s-a adaptat la Sampdoria și a fost împrumutat la Salernitana până în vară, dar sunt șanse mari că și în sezonul viitor să joace la alt club, fiind greu de crezut că va fi păstrat de Allegri în lotul "Bătrânei Doamne".
Serie A
Radu Drăgușin, dorit de o echipă de top! Cât ar putea încasa Juventus în schimbul lui
17/05/2022 LA 15:28
Serie A
Inter le-a luat Cupa, Juventus vrea să-l ia pe Perisic! Ce club de top mai e interesat de croat
17/05/2022 LA 14:16