AS Roma a câștigat meciul din a 13-a etapă a Serie A, cu scorul de 2-0, pe terenul celor de la Genoa. Victoria echipei lui Jose Mourinho a fost obținută grație unei duble a fotbalistului Felix Afena-Gyan, trimis pe teren în minutul 74, în locul lui Shomurodov.
După mai puțin de 10 minute de la schimbare, ghanezul de doar 18 ani a înscris, în minutul 82, după un contraatac al Romei, primind pasa decisivă de la Mkhitaryan. Ulterior, în cel de-al patrulea minut de prelungiri, Afena-Gyan a stabilit scorul final, cu un șut superb de la 25 de metri.
În urma acestor reușite, tânărul atacant a intrat în istoria Serie A, fiind primul fotbalist născut în 2003 care a reușit să marcheze într-un meci din campionatul Italiei.
Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18
Felix Afena-Gyan a ajuns la AS Roma la începutul acestui an, când a fost împrumutat de la EurAfrica FC. Ulterior, pe 1 iulie, italienii l-au transferat definitiv în schimbul a 350.000 de euro, el evoluând inițial la echipa Primavera a clubului.
Jose Mourinho l-a adus în lotul echipei de seniori în urmă cu aproximativ o lună, ghanezul debutând în campionatul Italiei în meciul disputat pe terenul celor de la Cagliari. Afena-Gyan a jucat o repriză și în duelul cu AC Milan, iar contra celor de la Genoa, la a treia sa apariție în Serie A, a reușit primele goluri.

AS Roma, pe loc de Europa după golurile lui Afena-Gyan

Genoa, pe banca tehnică a căreia a debutat duminică seară Andriy Shevchenko, a ajuns la 10 meciuri consecutive fără victorie, fiind pe locul 18 în clasamentul din Serie A, cu doar 9 puncte.
De cealaltă parte, AS Roma a urcat, în urma victoriei din a 13-a etapă, pe locul 5, cu 22 de puncte. În următoarea etapă din campionat, echipa lui Jose Mourinho va primi vizita celor de la Torino, duminică, de la ora 19:00.
Până atunci, Roma va disputa joi seară, de la ora 22:00, pe teren propriu, în compania celor de la Zorya, meciul din a cincea etapă a grupelor Conference League.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Serie A
De ce nu a reușit Roma să câștige meciul cu Juventus! Mourinho a dezvăluit ce probleme are la echipă
09/01/2022 LA 20:37
Serie A
Duel nebun pe Olimpico! Juventus s-a impus în fața Romei după un meci cu 7 goluri
09/01/2022 LA 19:48