Fotbalul a suferit multe schimbări în doar câțiva ani, mai ales ca urmare a pandemiei. Aceasta a adus regula celor cinci schimbări pe care fiecare antrenor are voie să le facă în trei ferestre. Majoritatea antrenorilor au salutat această modificare și se pare că va fi continuată. VAR a produs cea mai mare revoluție din ultimii ani, cu ajutorul tehnologiei. Datorită VAR au fost reduse polemicile create de faze controversate, cum ar fi loviturile de la 11 metri sau ofsaidul. E clar că acest nou sistem de arbitraj video generează încă dezbateri, dar lucrurile sunt mai simple și mai clare acum.
În așteptare sunt alte propuneri, promovate de Arsene Wenger, de a organiza o Cupă Mondială la fiecare doi ani sau de a reuni toate meciurile internaționale într-o singură lună. Dar când părea că nimeni nu mai poate veni cu noi idei în lumea fotbalului, Stefano Pioli, antrenorul Milanului, a adus în discuție o nouă schimbare care vine din baschet.
Liga Campionilor UEFA
AC Milan, decimată înainte de duelul cu Chelsea! 4 fotbaliști importanți sunt OUT până în 2023
03/10/2022 LA 16:24
"Dacă vrem să vedem mai multe acțiuni ofensive în fotbalul modern, trebuie să introducem o regulă în care jucătorii nu se pot întoarce pe propriul teren, după ce au trecut linia de mijloc", a comentat Pioli la o conferința de presă dinaintea meciului pe care echipa sa îl va juca împotriva Speziei.
Ideea lui este clară și ceea ce vrea cu ea este să promoveze ofensiva și jocul mai pe poartă. Antrenorul italian ar introduce, de asemenea, alte reguli de baschet, cum ar fi timpul efectiv, în care ceasul se va opri doar dacă mingea nu este în joc și ar adăuga, de asemenea, pauze pentru a putea vorbi cu jucătorii săi în mijlocul partidelor.
Pioli a apărat măsura celor cinci înlocuiri și consideră că a fost schimbare benefică: "Cele cinci schimbări sunt foarte importante pentru mine. Având în vedere că au extins băncile de rezerve la 12 jucători, ar fi fost un mare păcat să fie doar trei înlocuiri ", a spus antrenorul de la Milan.
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224010.jpg
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Serie A
"Sunt un antrenor fericit!" Reacția lui Stefano Pioli, după succesul lui Milan din derby-ul cu Inter
03/09/2022 LA 19:08