Radu Drăgușin nu a reușit sub nicio formă să se impună la Juventus și a fost împrumutat imediat după ce și-a prelungit contractul cu formația piemonteză. În sezonul trecut, fundașul român a jucat la Sampdoria și Salernitana, dar la niciuna dintre cele două formații nu a reușit să impresioneze astfel încât să-l convingă pe Allegri să-i acorde o șansă în această stagiune.
Fiind la o vârstă la care are neapărată nevoie să joace constant (20 de ani), Drăgușin a înțeles că trebuie să plece la o echipă mai mică. După ce s-a gândit serios în ultima vreme, românul a ales să dea curs ofertei de la Genoa, formație care a retrogradat în Serie B, dar care are un proiect ambițios, care presupune revenirea rapidă pe prima scenă a fotbalului italian.
Liga
Real Madrid și Barcelona au făcut show în SUA. Lewandowski a rămas fără gol în amicale
31/07/2022 LA 05:56
Citește și:

Radu Drăgușin va semna pe 5 ani cu Genoa

Conform celor de la Gazzetta dello Sport, Drăgușin va efectua astăzi vizita medicală și apoi va semna un contract pe 5 ani cu Genoa. Românul face parte dintr-o tranzacție mai complexă, prin care tânărul Andrea Cambiaso va ajunge la Torino. Pe lângă cedarea definitivă a lui Drăgușin, Juventus va plăti încă 4,5 milioane de € către Genoa. Asta înseamnă că românul a fost evaluat la aproximativ 5,5 milioane de €, deoarece Genoa a cerut inițial 10 milioane de € pentru Cambiaso.
Presa din Italia a scris în ultima vreme că Drăgușin a avut oferte și din alte campionate importante, dar a preferat să rămână în Italia, chiar dacă va juca cel puțin un an la nivel inferior. Internaționalul român a ajuns în 2018 la Juventus, de la Regal București, iar ascensiunea sa a fost rapidă, el ajungând să debuteze în Champions League și în Serie A la doar 18 ani. Din păcate, concurența de la Juventus este uriașă și nu și-a găsit locul în echipă, dar faptul că și-a trecut în CV un asemenea club l-ar putea ajuta pe viitor.
Radu Drăgușin va deveni al 13-lea român care joacă la Genoa. Cei mai cunoscuți fotbaliști din țara noastră care au îmbrăcat tricoul grifonilor au fost Dan Petrescu, Marius Sava, Adrian Mihalcea, Claudiu Niculescu, Paul Codrea, Vali Năstase, Adrian Stoian sau Ionuț Radu (împrumutat de la Inter).
Radu Drăgușin îl va avea antrenor la Genoa pe germanul Alexander Blessin, un manager care și-a început cariera la grupele de copii și juniori de la RB Leipzig, iar în ultimele două sezoane a impresionat la belgienii de la Oostende. Acesta a devenit antrenorul celor de la Genoa în ianuarie 2022 și are contract până în 2024.
Serie A
Juventus încearcă un transfer de urgență, după ce Pogba s-a accidentat și va rata startul sezonului
28/07/2022 LA 15:26
Cupa Mondială FIFA
Vești proaste pentru Paul Pogba! Francezul poate rata Cupa Mondială! Anunțul medicilor
28/07/2022 LA 08:27