Radu Drăgușin a ajuns în această vară în tricoul Sampdoriei, echipă la care a fost împrumutat de Juventus până la finalul sezonului 2021/22.
Românul în vârstă de 19 ani nu a prins niciun minut în tricoul noii sale echipe, însă potrivit presei din Italia, fundașul și-ar putea face debutul în următoarea perioadă. Antrenorul Sampdoriei ar avea de gând să-i dea o șansă lui Drăgușin.
Roberto D'Aversa, care i-a pregătit în sezonul trecut pe Dennis Man și Valentin Mihăilă la Parma, nu este mulțumit de prestațiile fundașilor centrali Omar Colley și Maya Yoshida. Tehnicianul s-ar fi hotărât, astfel, să facă unele modificări în linia defensivă.
Premier League
Radu Drăgușin, cerut în Premier League de un club de Champions League! Anunțul presei italiene
17/11/2022 LA 14:45
Potrivit jurnaliștilor de la SampNews24, D'Aversa l-ar putea folosi ca titular pe Drăgușin în următoarea partidă din Serie A, programată pe 17 octombrie, de la ora 13:30, în compania celor de la Cagliari, echipă la care evoluează Răzvan Marin și care este, după primele 7 etape ale sezonului, pe ultimul loc în clasament.
Sampdoria are, în acest moment, 6 puncte, înregistrând o victorie, 3 remize și 3 înfrângeri. În total, formația lui Roberto D'Aversa a încasat 13 goluri, reușind să înscrie doar de 10 ori.

Radu Drăgușin a refuzat convocarea la naționala U21

Radu Drăgușin a fost unul dintre fundașii convocați de Florin Bratu pentru meciurile de pregătire ale echipei naționale de tineret a României din luna octombrie.
Fotbalistul în vârstă de 19 ani a refuzat să se prezinte la națională. Potrivit site-ului Federației Române de Fotbal, fundașul și-a motivat decizia spunând că are nevoie de timp pentru a se acomoda la noua sa echipă, Sampdoria, la care a fost împrumutat de Juventus.
Selecționerul naționalei U21, Florin Bratu, a comentat această situație, spunând că regretă că tânărul jucător a luat o astfel de hotărâre și explicând faptul că principiile sale privind convocarea și titularizarea sunt mereu transparente și corecte.
"Este un refuz. Învoire ar fi fost cu acceptul nostru. Noi l-am convocat, voiam să fie lângă noi la U21. Este alegerea lui Radu, o respectăm. Am vorbit ieri cu el, m-a sunat, și i-am spus că se grăbește. Nu pot să-i impun nimic, pot doar să-l ajut dacă își dorește. Eu am venit cu niște principii: să joci la echipa de club sau să completez cu jucători când ai probleme de lot.
Eu am făcut performanța la tineret după ce am fost un antrenor corect, mereu am dat șansă tuturor. Radu cred că avea nevoie de echipa națională acum. El s-a transferat la o echipă frumoasă, Sampdoria, dar unde este greu să joace. Are o concurență incredibilă acolo, e complicat să joace. Noi am vrut să-i oferim șanse la echipa națională", a declarat Bratu.
Serie B
Campionatul din Europa cu 10 români este cel mai echilibrat din Europa! 3 puncte despart 7 echipe
19/10/2022 LA 11:30
Serie B
George Pușcaș va fi coleg cu un alt român în Italia! Echipa pentru care va semna
25/08/2022 LA 04:54