Sampdoria a fost învinsă duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-3, de Lazio, într-o partidă contând pentru etapa a 16-a din Serie A. Radu Drăgușin a evoluat în tricoul gazdelor pentru 45 de minute, remarcându-se drept unul dintre cei mai buni jucători ai echipei.
Fundașul în vârstă de 19 ani a început meciul pe banca de rezerve, fiind trimis pe teren în startul reprizei secunde, când Lazio conducea cu 0-3. Rolul lui Drăgușin era acela de a-l bloca pe Mattia Zaccagni, care dăduse două pase de gol în primele 20 de minute ale partidei. Românul a reușit să-l anihileze, Lazio nemaiînscriind niciun gol până la finalul meciului, singurul care a modificat tabela fiind Gabbiadini, care a marcat golul de onoare, în minutul 89.
Pentru prestația sa din meciul cu Lazio, Drăgușin a fost lăudat de jurnaliștii italieni. Aceștia i-au acordat cea mai mare notă primită de jucătorii de la Sampdoria, 6, românul fiind la egalitate cu Maya Yoshida, Riccardo Ciervo și Adrien Silva.
Serie A
Cristiano Ronaldo, impresarul lui Drăgușin? Portughezul a vrut să-i faciliteze un transfer
31/12/2021 LA 06:17
În plus, cei de la SampNews24 au punctat că fundașul a avut o contribuție și în rol ofensiv, încercând să-și ajute echipa: "Uriașul împrumutat de la Juventus a intrat pe teren și Zaccagni a realizat că nu va mai putea tot ce vrea și în repriza secundă. Multe mingi au trecut pe la piciorul său și a încercat chiar să fie periculos, contribuind la faza ofensivă."
Citește și:

Drăgușin a debutat cu dreptul ca titular la Sampdoria

Radu Drăgușin a debutat la Sampdoria pe 22 octombrie, în victoria cu Spezia, scor 2-1. Ulterior, în meciul cu Atalanta, românul a fost titular în premieră în echipa lui Roberto D'Aversa.
Deși Sampdoria a fost învinsă, scor 1-3, fundașul în vârstă de 19 ani a primit cea mai mare notă acordată fotbaliștilor lui D'Aversa, 6,5, cei de la TuttoMercatoWeb punctând că "a fost cel mai bun jucător din compartimentul defensiv. I-a luat fața constant adversarului direct, câștigându-și aplauzele publicului. Este un tânăr jucător foarte interesant."
Românul s-a remarcat și în meciul cu Torino, în care a fost titular pentru a doua etapă consecutiv la Sampdoria. Echipa lui Roberto D'Aversa a fost învinsă cu scorul de 3-0 de Torino, dar Drăgușin a avut o prestație lăudată de jurnaliștii italieni:
"A meritat să fie titular după două probe excelente. Fundașul îl convinge pe D'Aversa în continuare. Suferă puțin, mai ales în prima repriză, când greșește la fel ca întregul departament defensiv, iar în repriza secundă, după 0-2, performanțele tuturor se prăbușesc."
În acest moment, Sampdoria este pe locul 15 în clasamentul din Serie A, cu 15 puncte. Pentru echipa lui Radu Drăgușin urmează vineri, 10 decembrie, de la ora 21:45, deplasarea la Genoa, într-un meci contând pentru a 17-a etapă a campionatului Italiei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/12/03/3264935.jpg
Fotbal
România U21 joacă un amical cu Italia! Cum arată lotul convocat de Florin Bratu
03/11/2021 LA 11:32
Serie A
Radu Drăgușin i-a cucerit pe italieni după primele meciuri ca titular la Sampdoria! Ce note a primit
31/10/2021 LA 09:51