Ultimul "Derby della Capitale" din acest sezon a fost unul fără istoric. Roma a făcut o primă repriză perfectă și s-a impus categoric, scor 3-0. Echipa lui Mourinho a început meciul perfect, ia Tammu Abraham a deschis scorul în minutul 1.
Atacantul englez a reușit dubla în minutul 22, reluând din voleu o centrare perfectă a lui Rick Karsdorp. Astfel, Abraham a ajuns la cota 15 în Serie A în acest sezon și la 23 de goluri în toate competițiile. 9 dintre aceste goluri au fost marcate în 2022, doar Robert Lewandowski (12 goluri) având cifre mai bune.
Premier League
Răsturnare de situație în cazul lui Dybala! Agentul atacantului, la negocieri în Premier League
14/05/2022 LA 14:26
Citește și:

AS Roma - Lazio 3-0 | Echipa lui Mourinho a urcat pe 5 în Serie A

Asaltul giallorossilor a continuat, iar Pellegrini a făcut 3-0 în minutul 40, după o execuție mangnifică din lovitură liberă. Scorul putea lua proporții și mai mari, dar Henrikh Mkhitaryan a lovit bara în minutul 43.
În partea secundă Roma s-a lăsat dominată, dar Lazio a părut o echipă fără busolă, nereușind decât rareori să se apropie periculos de poarta lui Rui Patricio. Nu s-a mai înscris până la final, iar Roma și-a luat astfel revanșa pentru înfrângerea din tur, când Lazio s-a impus cu 3-2.
Aceasta a fost cea mai categorică victorie a Romei într-un derby cu Lazio. Ultima izbândă de acest fel a avut loc acum 6 ani, când gioallorossii s-au impus cu 4-1, într-un meci în care Lazio a fost gazdă.
În urma rezultatului de azi, cele două mari rivale au făcut rocada în clasamentul din Serie A, echipa lui Mourinho fiind acum pe locul 5, cu două puncte peste Lazio. Diferența față de locul 4, ocupat de Juventus, este însă de 8 puncte, deci e greu de crezut că Roma se mai poate gândi la ocuparea unui loc de Champions League. Astfel, Roma, Lazio și Atalanta vor lupta pentru poziția a 5-a, care duce direct în grupele Europa League în sezonul viitor.
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
UEFA Europa Conference League
Istvan Kovacs va arbitra o finală de cupă europeană! Cine va fi la centru în ultimul act din UCL
11/05/2022 LA 15:57