Juventus traversează o perioadă extrem de dificilă din puncte de vedere financiar. Pandemia de coronavirus, care a obligat toate stadioanele din Italia să îşi închidă porţile, precum şi eliminarea timpurie din UEFA Champions League, în faza optimilor de finală, au contribuit din plin la acest bilanţ negativ.
Conform cifrelor comunicate marţi de compania-mamă a lui Juventus, Exor, şi preluate de revista Calcio e Finanza, Juventus va închide exerciţiul financiar 2020/2021 cu pierderi totale de 190,7 milioane euro. Aceasta va duce practic la dublarea pierderilor pe care "Bătrâna doamnă" le-au avut în sezonul 2019-2020, de 89,7 milioane de euro.

Juventus, pierderi financiare fabuloase în ultimele sezoane

Liga
Barcelona a pus ochii pe un atacant cu experiență în 3 dintre cele mai tari campionate din Europa
ACUM 19 ORE
Ar fi, de asemenea, al patrulea an consecutiv cu pierderi, după sezoanele 2015-2016 (4,1 milioane euro pierderi) şi 2016-2017 (42,6 milioane euro pierderi), potrivit Agerpres. Juventus este este unul dintre puţinele cluburi din Italia care are în proprietate stadionul pe care îşi dispută meciurile de acasă şi, prin urmare, are venituri mai mari decât majoritatea echipelor din vânzarea de bilete, astfel că torinezii au fost afectaţi în mod deosebit de pandemie la acest capitol.
Chiar şi în acest moment, stadioanele din Italia sunt deschise la o capacitate de doar 50%, iar fanii pot asista la meciuri doar dacă facă dovada vaccinării sau a unui test negativ la COVID-19. Clubul torinez este actualmente afectat și de plecarea lui Ronaldo din trupa lui Allegri. Vânzările de tricouri s-au micșorat odată cu plecarea portughezului la Manchester United.
Premier League
Ronaldo, vinovat pentru ratarea lui Bruno Fernandes de la 11 metri?! "Prezența lui l-a disturbat!"
IERI LA 07:11
Premier League
Reacția lui Ronaldo, după ce Bruno Fernandes a bătut penalty în minutul 90+3, cu Villa, și a ratat
25/09/2021 LA 14:02