Automat, când vine vorba de derby-ul dintre Lazio şi Roma, Francesco Totti este un nume mare care spune foarte multe. Fostul căpitan al Romei a acordat un interviu pentru canalul de YouTube Lega Serie A, unde a vorbit despre marele derby care va avea loc mâine după-amiază.
După primele 5 etape, Roma, cu Mourinho pe banca tehnică, se află pe locul 4, cu 12 puncte, având 4 succese şi un singur eşec. De cealaltă parte, trupa lui Sarri, acolo unde evoluează şi românul Ştefan Radu, este pe 7, cu 8 puncte, având 2 victorii, 2 egaluri şi o înfrângere.
De altfel, Lazio are 4 meciuri consecutive fără victorie în toate competiţiile.
Serie A
Se pregătește o nouă trădare istorică în Serie A! Un fost star al Milanului negociază cu Inter
02/12/2022 LA 14:00

Totti, despre cum trăia derby-urile ca suporter al Romei

O partidă cu multe orgolii, un derby în adevăratul sens al cuvântului, Lazio – Roma înseamnă enorm pentru Totti, care a jucat de-a lungul carierei sale doar în tricoul Romei: "Înainte de a deveni jucător, aveam abonament în peluza Romei, eram extrem de fanatic, pentru mine derby-ul era cel mai important meci, e diferit faţă de oricare altul, am suferit mult.
Orașul Roma îți oferă această relație specială dintre jucători și fani, între mine și ei a existat dragoste reciprocă și am trăit-o diferit de ceilalți jucători".
Când vine vorba de derby-ul de la Roma, mă refer în urmă cu 20 de ani, vorbeam despre asta cu cel puțin 3-4 luni înainte, unii suporteri preferau ca echipa lor să câștige cele două derby-uri decât Scudetto. În mod clar, dacă tu câștigi derby-ul, atunci Scudetto este cireașa de pe tort, important era să nu fii învins, dacă pierdeai derby-ul trebuia să aștepți returul ca să-ţi iei revanşa pentru că era greu să trăiești la Roma", a mărturisit Totti, citat de Corriere dello Sport.
Totti a avut numai cuvinte de laudăla adresa lui Lorenzo Pellegrini, însă mijlocaşul nu va putea evolua în derby din cauza eliminării din partida cu Udinese: "Am spus mereu că are ceva mai mult decât ceilalți, sper că va face un sezon excelent. Roma este o piață dificilă, dar dacă va continua pe acest trend, atunci va avea totul de partea sa. Abraham este un transfer reuşit, un jucător de top. Este un tip foarte predispus să aducă o contribuție majoră echipei, la Roma un jucător ca el este fundamental".
În legătură cu duelul tehnicienilor, Sarri împotriva lui Mourinho, Totti crede că Roma are un plus, ţinând cont de echipele antrenate de Mourinho: "Ceea ce contează este terenul, motivația, dorința de a câștiga. Sunt doi antrenori valoroşi, Mourinho împotriva lui Saari, ce derby demn de urmărit! Cu Mourinho pe bancă am încredere că îi poate motiva pe jucători, îi poate stimula să dea totul și într-un oraș ca Roma cred că este cel mai important lucru", şi-a încheiat Totti discursul.
Serie A
Juventus, lovită din toate părțile! UEFA, somată de La Liga să-i sancționeze urgent pe torinezi
29/11/2022 LA 19:44
Serie A
Tătărășanu și Ionuț Radu, considerați cei mai slabi portari din Serie A!
26/11/2022 LA 08:31