Potrivit Reuters, justiţia italiană a ordonat vineri o percheziţie în birourile lui Juventus. Anchetatorii suspectează clubul din Serie A că a furnizat documente false în legătură cu mai multe operaţiuni, printre care recentul transfer al lui Cristiano Ronaldo la Manchester United pentru 15 milioane de euro fără bonusuri.
Joi, Juventus a precizat că ea colaborează pe deplin cu autorităţile. Procurorii din Torino au anunţat săptămâna trecută că anchetează clubul, mai ales pe preşedintele Andrea Agnelli şi pe vicepreşedintele Pavel Nedved, în cadrul unui dosar de transferuri de jucători.
Anchetatorii examinează nu mai puţin de 42 de transferuri din ultimii trei ani, printre care cel al lui Miralem Pjanic la FC Barcelona la schimb cu Arthur. Ei îi suspectează pe şefii lui Juventus că s-au folosit de aceste tranzacţii pentru a înregistra câştiguri de capital ce ar fi de fapt artificiale, în scopul îmbunătăţirii bilanţului contabil al clubului.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
IERI LA 05:17
Sursa: Agerpres
Citește și:

Juventus ar putea avea mari probleme

Cu câteva zile în urmă, președitnele Andrea Agneli, vicepreședintele Pavel Nedved, dar și Fabio Paratici (fostul director sportiv, actualmente la Tottenham) au fost chemați la audieri de către reprezentanții Gărzii Financiare, care au descins la sediul clubului din Torino.
Autoritățile din Peninsulă vor lua la puricat bilanțurile contabile ale clubului din ultimii 3 ani, bănuid că șefii "Bătrânei Doamne" au apelat la înșelăciuni în acte în această perioadă. Sunt vizate toate tranzacțiile făcute de Juventus în ultimele 3 sezoane, inclusiv transferurile de jucători.
De altfel, schimbul Pjanic - Arthur pe axa Juventus - Barcelona ar fi fost operațiunea care a atras atenția autorităților. Bosniacul a ajuns pe Camp Nou fiind evaluat la 60 de milioane de €, astfel că Juventus a mai plătit 12 milioane pentru Arthur, cotat la 72 de milioane, sume care au generat bănuielile forurilor competente din Italia. Sursa citată notează că Juventus este în vizorul autorităților pentru "comunicări false de la firmele cotate și emiterea de facturi pentru operațiuni inexistente".
Cazul este în plină desfășurare, dar dacă torinezii vor fi găsiți vinovați se va isca cu siguranță un nou scandal de proporții în fotbalul italian. Juve riscă sancțiuni dintre cele mai grave, echipa putând fi chiar depunctată dacă se cva dovedi că a înclcat legea.
Un caz similar a avut loc în 2018, când Chievo a primit o penalizare de 3 puncte și o amendă de 200.000 de 8 pentru infracțiuni asemănătoare, clubul din Verona ajungând între timp să dea chiar faliment.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
IERI LA 11:40
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
14/01/2022 LA 17:44