Francesco Flachi avea 34 de ani când a fost suspendat pe o perioadă de 12 ani, după ce a fost depistat pentru a 2-a oară pozitov la cocaină. Italianul care și-a început cariera la Fiorentina a ținut să revină pe teren după ce și-a ispășit pedeapsa și în week-end-ul trecut a jucat pentru Signa 1914, o echipă din Liga a 5-a italiană.
Ajuns la 46 de ani, Flachi a dezvăluit că a avut ambiția de a reveni pentru a demonstra că realibilitarea sa este completă și a comparat momentul cu o adevărată renaștere.
"Aceasta zi anulează 12 ani de suspendare. Este ca o renaştere. N-am dormit săptămâni întregi din cauza tenisunii acumulate. Sunt atât de fericit şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au făcut să mă simt ca înainte, fotbalist. M-am simțit bine, aș fi putut face și mai mult, măcar să ajung la finalul primei reprize.", a spus Flachi pentru Gazzeta dello Sport.
Serie A
Vlahovic, mai bun decât Haaland în viziunea președintelui Federației Sârbe: "Este mai complet"
04/07/2022 LA 10:24
Citește și:

Francesco Flachi, poveste de film

Flachi a fost un atacant extrem de promițător în anii '90. Acesta jucat 9 meciuri pentru reprezentativa U19 a Italiei, marcând de 3 ori, dar nu și-a atins niciodată potențialul din cauza problemelor din afara terenului.
Cea mai prolifică perioadă din carieră și-a petrecut-o la Sampdoria, pentru care a jucat 241 de meciuri între1999 și 2007, marcând 87 de goluri. În 2006 au apărut primele probleme serioase pentru Flachi. Acesta a fost suspendat pentru două luni, alături de coechipierul său, Moris Carrozzieri, pentru că ofereau informații pariorilor. Clubul a primit o amendă de 20.000 de €, dar nu i-a desfăcut contractul lui Flachi.
Acest lucru s-a întâmplat însă la începutul lui 2007, după ce Flachi a ieșit pozitiv la cocaină și a primit o suspendare de doi ani. La 1 ianuarie 2009 suspendarea îi expirase și a semnat cu Empoli, dar după o jumătate de an a plecat la Brescia.
Flachi a jucat 16 meciuri pentru Brescia, dar la începutul lui 2010 a fost testat din nou pozitiv la cocaină, iar de această dată suspendarea a fost mult mai mare: 12 ani. Din acel moment, Flachi susține că a încercat să se reabiliteze și faptul că a revenit pe teren la vârsta de 46 de ani este un semn că a reușit. Italianul a dezvăluit că intenționează să urmeze cariera de antrenor, urmând ca în perioada imediat următoare să se înscrie la cursurile de specializare.
Serie A
La ce echipă a ajuns portarul Ionuț Radu? Luni va fi la antrenament!
02/07/2022 LA 13:44
Serie A
Ibrahimovic nu are de gând să se retragă! Suedezul e gata să accepte un salariu infim la Milan
30/06/2022 LA 14:57