Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vlahovic, mai bun decât Haaland în viziunea președintelui Federației Sârbe: "Este mai complet"

Nicu Savin

Publicat 04/07/2022 la 13:24 GMT+3

Dusan Vlahovic este una dintre tinerele speranțe ale fotbalului mondial, iar prestațiile sale au fost foarte bune sezonul precedent atât în tricoul Fiorentinei, cât și în cel al lui Juventus. Nenad Bjekovic, președintele Federației Sârbe de Fotbal, consideră că atacantul de 22 de ani este mai bun decât alt jucător prolific al noii generații, Erling Haaland.

Dusan Vlahovic (Genoa-Juventus)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Vlahovic a ajuns iarna trecută la Juventus în schimbul sumei de aproximativ 70 de milioane de euro și nu a dezamăgit în a doua jumătate de sezon în tricoul bianconerilor. Sârbul a marcat nouă goluri și a oferit două pase decisive în 21 de partide în ofensiva lui Massimiliano Allegri. Jucătorul de 22 de ani a înregistrat astfel per total în sezonul trecut 29 de goluri în 45 de partide.
Haaland a avut la rândul său un sezon excelent, cu 27 de goluri marcate într-un număr mult mai mic de partide, și anume 29. Prestațiile foarte bune ale norvegianului au general transferul său la Manchester City, unde își va începe un nou capitol din cariera sa. Tânărul de 21 de ani a semnat pe cinci ani cu gruparea de pe Etihad, iar Borussia Dortmund a primit aproximativ 60 de milioane de euro.
Nenad Bjekovic a făcut o comparație între cele două tinere staruri și și-a ales un favorit dintre cei doi, într-un interviu acordat celor de la Tuttosport: "Vlahovic este mai bun și este mai complet decât Haaland. Norvegianul are o putere devastatoare, dar Dusan nu este inferior: este de asemenea o diferență foarte mică în înâlțimea lor. Dar versatilitatea și stilurile de joc ale atacantului lui Juventus sunt mai bune. Manchester City și Juventus au plătit mai mult sau mai puțin aceeași sumă, inclusiv comisioane, pentru a-i semna de la Borussia Dortmund și Fiorentina."
Citește și:
Vlahovic-Haaland, duelul noii generații
Vlahovic s-ar fi putut duela în mod direct cu Erling Haaland dacă sârbul ar fi ajuns la Arsenal, așa cum vehiculau zvonurile iarna trecută. Atacantul de 22 de ani a infirmat însă existența unei oferte concrete din partea echipei de pe Emirates: "Poate agentul meu știe, dar eu nu am vorbit cu nimeni despre asta [o ofertă din partea lui Arsenal].
Am avut un singur club în minte, deoarece Juventus este Juventus. Nu mai este nimic de spus și acum mă simt foarte onorat să primesc acest tricou. Este incredibil de fiecare dată când îl pun pe mine."
Vlahovic și Haaland vor fi jucători esențiali în echipele lor, iar impactul lor va fi evident în compartimentul ofensiv, unde vor duce un duel al golurilor de la distanță.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo