Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Am coborât la vestiar şi l-am trimis în iad!". De Laurentiis a povestit cum l-a demis pe Rudi Garcia

Cristian Mihală

Actualizat 07/02/2024 la 16:56 GMT+2

De Laurentiis, patronul lui Napoli, a explicat în stilu-i caracteristic cum l-a dat afară pe Rudi Garcia, fostul antrenor al echipei, în urmă cu 3 luni.

Rudi Garcia insieme a Victor Osimhen, Napoli, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Napoli se prezenta în actuala stagiune după un sezon istoric, în care a câștigat titlul în Serie A de o manieră entuziasmantă. În condițiile în care în inter-sezon a reușit să își păstreze aproape intact lotul (doar Min-jae Kim a părăsit gruparea de lângă Vezuviu, dar Osimhen și Kvaratskhelia, marile staruri ale echipei, au fost păstrați), De Laurnetiis anunța că echipa sa se va lupta anul acesta pentru cucerirea Champions League.
Doar că plecarea lui Spalletti a fost decisivă, noul manager, Rudi Garcia, nereușind să continue pe aceeași linie, a victoriilor. Astfel, după eșecul cu Empoli, 0-1 pe teren propriu, soarta tehnicianului francez a fost pecetluită, De Laurentiis demițându-l și aducându-l în locul lui pe Walter Mazzarri.
La trei luni distanță de la acel episod, patronul napoletanilor a povestit că au existat semnale că a făcut alegerea greșită încă de la începutul stagiunii și a dezvăluit că nu l-a demis mai repede pe tehnician din cauza fanilor.
"Când am observat că lucrurile nu merg în direcția dorită şi că el e foarte încăpăţânat, a trebuit să iau niște decizii. Dacă l-aș fi concediat imediat ce am sesizat problemele, probabil că fanii ar fi protestat, ar fi făcut o mică revoluție. Dacă aș fi optat pentru Mazzarri fără ezitare, m-aţi fi considerat toţi nebun.
Am încercat să îi ofer lui Garcia oportunități și sprijin și când m-a ascultat am obținut victorii, precum cea de la Lecce. Dar după Empoli i-am spus imediat la telefon că face greșeli, iar el mi-a răspuns "lasă-mă să greşesc". Am coborât imediat la vestiare, l-am oprit și i-am spus să se ducă la naiba! L-am trimis în iad", a dezvăluit De Laurentiis, citat de sportnapoli.news.

Rudi Garcia merita să antreneze Napoli, e convins De Laurentiis

Întrebat dacă regretă că a pierdut aproape jumătate de sezon cu fostul antrenor, De Laurentiis a vorbit despre numirea francezului ca despre un lucru care se justifica din toate punctele de vedere. CV-ul lui Rudi Garcia era unul solid, dar acesta nu a fost capabil să se adapteze la realităţile unui club ca Napoli.
"Garcia a fost poate cel mai bun antrenor din Ligue 1 în 2011. Apoi, a fost la Roma, a obținut zece victorii consecutive și un loc al doilea, cu 85 de puncte, replicând rezultatul și în sezonul următor. În 2016, însă, a fost demis, dar ştiam că gestionarea vestiarului capitolinilor nu a fost niciodată o sarcină ușoară.
În 2017-2018, a jucat finala Europa League, împotriva lui Atletico Madrid cu Marsilia. În 2019-2020, a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor, eliminând Juventus și Manchester City, cu o echipă precum Lyon. Rezultatele vorbeau pentru el, dar, cu toate acestea, lipsa lui de familiarizare cu Napoli a fost un semnal de alarmă şi i-a adus eşecul", a mai spus preşedintele clubului de lângă Vezuviu.
Cu Mazzari la echipă, forma lui Napoli nu s-a îmbunătăţit considerabil, înlocuitorul lui Rudi Garcia suferind 3 înfrângeri la rând la început de decembrie. E adevărat, cu Real Madrid, în UCL şi cu Inter şi Juventus, în Serie A. Totuşi, sezonul nu e complet compromis pentru formaţia din sudul Italiei, care în acest moment, deşi ocupă locul 7 în clasament, păstrează şanse de Liga Campionilor (doar 4 puncte o despart pe campioană de locul 4, ocupat în prezent de Atalanta).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo