Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlo Ancelotti "a luat foc" când a aflat că Milan l-a dat afară pe Maldini

Cristian Mihală

Publicat 08/06/2023 la 12:36 GMT+3

Carlo Ancelotti i-a pus la zid pe oficialii lui Milan, care au decis să îl demită pe Paolo Maldini din funcția de director tehnic al clubului de pe San Siro.

Paolo Maldini e Carlo Ancelotti in una foto del 2021

Credit imagine: Getty Images

În stagiunea 2022-2023, Milan a încheiat Serie A pe locul 4 şi a ajuns în semifinale în Liga Campionilor, unde a fost eliminată de marea rivală Inter Milano cu scorul general de 3-0. Insuficient pentru conducerea rossonerilor, care au căutat un țap ispășitor.
Și l-au găsit pe Paolo Maldini, un simbol al grupării, spre dezamăgirea lui Carlo Ancelotti. Actualul antrenor al lui Real Madrid, o altă legendă a milanezilor (atât ca jucător, cât și ca antrenor) a criticat în termeni duri decizia luată de boardul clubului din nordul Italiei.
"La Madrid, am învățat că istoria trebuie mereu respectată. Ce s-a întâmplat cu Maldini dovedește lipsa de cultură istorică și lips de respect pentru tradiția Milanului", a comentat Carlo Ancelotti.
Ancelotti a fost coechipier cu Paolo Maldini, pentru ca apoi să îl antreneze timp de 8 ani, în perioada 2001-2009. Relația dintre cei doi e una excelentă, "Don Carlo" văzându-l mereu pe fostul fundaș ca pe un frate mai mic.
La Milan există o adevărată "dinastie" Maldini, totul pornind de la regretatul Cesare, care a evoluat pentru club în perioada 1954-1966 (4 titluri și o Cupă a Campionilor Europeni - ca jucător și o Cupă a Cupelor - ca antrenor). Paolo a dus mai departe în cel mai fericit mod moștenirea lăsată de marele fundaș, iar fiul său, Daniel (21 de ani) continuă frumoasea poveste, debutând în tricoul "diavolului" în 2020 (în stagiunea recent încheiată a fost împrumutat la Spezia).

Milan l-a demis pe Maldini

Paolo Maldini, fostul mare fundaş al naţionalei Italiei, nu mai este directorul tehnic al lui AC Milan, a anunţat luni clubul din Serie A.
"AC Milan anunţă că Paolo Maldini îşi încheie mandatul la club, din data de 5 iunie 2023. Îi mulţumim pentru contribuţia sa de-a lungul anilor, cu revenirea lui Milan în Liga Campionilor şi cu câştigarea Scudetto în sezonul 2021-2022. Responsabilităţile sale vor fi repartizate unui grup de lucru integrat care va munci în strânsă legătură cu antrenorul primei echipe, raportând direct administratorului delegat", a indicat gruparea lombardă.
Potrivit presei italiene, plecarea lui Maldini i-a şocat pe jucătorii lui Milan. Fostul mare fundaș, care pe 26 iunie va împlini 55 de ani, a jucat timp de 25 de ani la Milan în cea mai fastă perioadă din istoria clubului, cu care a câştigat de cinci ori Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo