Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Doar Zlatan putea face asta! Fluierat de fanii Veronei, în timpul discursului de adio, a dat replica anului

Ion Alexandru

Publicat 05/06/2023 la 09:10 GMT+3

Zlatan Ibrahimovic și-a anunțat retragerea la 41 de ani. Suedezul a fost sărbătorit cum se cuvine de către fanii Milanului pe San Siro, dar rivalii de la Verona l-au fluierat în timpul discursului de adio. Zlatan le-a închis gura în stilul său inconfundabil.

Zlatan Ibrahimovic s-a retras după Milan-Hellas Verona - Serie A 2022/2023

Credit imagine: Getty Images

Zlatan Ibrahimovic a spus adio carierei de fotbalist la 41 de ani, deși mai avea oferte de a continua în Serie A. Fanii Milanului i-au dedicat o coregrafie superbă la ultimul meci din acest sezon. Mesajul a fost perfect pentru a sublinia influența lui Zlatan în fotbal și la Milan în special. "GOD Bye" a stat scris la peluza sud a stadionului San Siro, iar suedezul a lăcrimat în fața unui stadion arhiplin. Zlatan nu a putut juca împotriva Veronei la ultimul meci din 2023 din cauza accidentării care l-a chinuit în ultimul an. Un caracter deosebit, cu o forță incredibilă în vestiarul Milanului, Zlatan a fost ovaționat de peste 60 de mii de fani veniți la meciul din ultima etapă a campionatului italian.
picture

Zlatan Ibrahimovic s-a retras, iar mesajul fanilor Milanului a fost superb

Credit imagine: Eurosport

Ibrahimovic și-a început cariera profesionistă la echipa locală Malmo FF în 1999, înainte de a se muta la Ajax în 2001 pentru o perioadă de trei ani în care a câștigat trei titluri de campion.
A urmat un transfer în Italia în 2004 la Juventus, unde a jucat al[turi de Mutu și a câștigat două titluri în Serie A, ambele fiind ulterior eliminate din palmares ca urmare a scandalului de la Calciopoli.
Cu toate acestea, suedezul a mai câștigat trei titluri din Serie A cu următorul său club, Inter Milano, înainte de a se duce la Barcelona în 2009.
Ibrahimovic a petrecut doar un sezon la clubul catalan, câștigând un titlu în La Liga înainte de a fi împrumutat la AC Milan, un transfer care a devenit permanent în 2011.
Un an mai târziu, însă, Ibrahimovic a fost din nou subiectul unui transfer spectaculos, semnând cu PSG, unde a marcat 113 goluri în 122 de apariții în campionat și a câștigat patru trofee din Liga 1.
picture

Football Soccer - Chelsea v Paris St Germain - UEFA Champions League Round of 16 Second Leg - Stamford Bridge, London, England - 9/3/16 PSG's Zlatan Ibrahimovic celebrates scoring their second goal Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic

Credit imagine: Le Buzz

În iulie 2016, a ajuns în Premier League. Suedezul a semnat cu Manchester United pentru o perioadă de doi ani, unde a câștigat Cupei Ligii și Europa League.
Ibrahimovic a ales apoi SUA. El a semnat pentru echipa MLS LA Galaxy în 2018, petrecând două sezoane în California înainte de a reveni pe San Siro.
Ibrahimovic și-a început a doua perioadă cu AC Milan la începutul lui 2020, după ce a câștigat Scudetto cu ei în 2011 și i-a ajutat să câștige din nou titlul sezonul trecut.
Citește și:

Cifrele uluitoare ale lui Zlatan

Zlatan Ibrahimovic a fost unul dintre cei mai spectaculoși atacanți din istoria recentă a fotbalului. Suedezul cu origini în Bosnia a avut un parcurs fantastic și a reușit să doboare mai multe recorduri. Plecat din ghetourile orașului Malmo, Zlatan a uimit prin calitățile atletice, sângele rece în fața porții, dar mai ales prin personalitate.
Cifre reprezentative din cariera lui Zlatan
  • 34 de trofee câștigate în 7 țări
  • 570 de goluri
  • 62 de goluri pentru Suedia (cel mai bun marcator all time)
  • 12 trofee de cel mai bun fotbalist al Suediei
  • 11 nominalizări la Balonul de Aur

Zlatan a avut replică pentru fanii Veronei

Zlatan Ibrahimovic a fost sărbătorit de către fanii lui Milan, dar cei peste 10 mii de suporteri veniți să susțină Verona pe San Siro l-au fluierat la discursul de adio. Suedezul a răspuns în stilul inconfundabil: "Continuați să fluierați. Faptul că mă vedeți este momentul anului pentru voi"
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo